VDB forever!

vdb forever cover stefaan van laere partizaanversie

Waar was u toen u het nieuws van de dood van wielrenner Frank Vandenbroucke vernam?

De kans is groot dat 12 oktober 2009 veel mensen datzelfde beklemmende gevoel bezorgt als destijds wereldwijd 22 november 1963, die vermaledijde dag dat de Amerikaanse president John F. Kennedy in Dallas neergekogeld werd, alle verhoudingen uiteraard in acht genomen.

Wie van enige leeftijd is herinnert zich die dag nog goed, en de iets jongeren onder ons moeten het maar aan een ouder familielid vragen. Dagen als de dood van Kennedy en nu ook Frank Vandenbroucke zitten voorgoed in ons collectief geheugen gegrift. Net zoals 11 september nooit nog een gewone dag kan zijn, al is dit natuurlijk een gebeurtenis van andere, wereldwijde proporties.

VDB laat niemand onverschillig, ook auteur Stefaan Van Laere niet. Het idee om een boek met mijmeringen over de wielrenner te schrijven rijpte al een tijdje in zijn hoofd, en eerder had hij in een paar columns op zijn website al een paar ‘vingeroefeningen’ gemaakt. De vloedgolf van reacties van fans, maar ook gewone wielerliefhebbers, bij de dood van Frank deed de inspiratie vanzelf opborrelen.

Resultaat is het boek ‘VDB forever! Mijmeringen over Frank Vandenbroucke’ waarin de auteur naast zijn eigen herinneringen en beschouwingen over het leven en de carrière van VDB ook een aantal reacties van fans en kritische beschouwingen bundelt.

kist-vdb-webklein112 oktober 2009 is een dag die bij de vele fans van Frank Vandenbroucke met zwart omrand staat.
Het nieuws dat VDB in Senegal in duistere omstandigheden overleed kwam gezien zijn levenswijze misschien geheel onverwacht, maar het beroerde de harten van menig wielerliefhebber.

Nooit meer moeten uitkijken naar het nieuwe seizoen, een nieuwe ploeg en een nieuwe kans om ooit nog eens een glimp van dat enorme talent te zien: velen konden, en kunnen, het nog altijd niet geloven…
Frank Vandenbroucke is, nu al, een legende. De fans kunnen de herinneringen koesteren. Frank zwevend op de flanken van La Redoute, dansend op de kasseien van Avila, schitterend in de sneeuw tijdens Parijs-Nice: het zijn momenten om in te kaderen en om je op moeilijke momenten aan te laven.

Hoe bestellen?

‘VDB forever! Mijmeringen over Frank Vandenbroucke’ – auteur Stefaan Van Laere is een uitgave van Uitgeverij Partizaan.
ISBN: 9789490243067
Prijs:  13,95 €, te storten op rekeningnummer IBAN BE09 1450 5745 2957 , met vermelding: ‘1 ex VDB Forever’.
Voor Nederland:  17,95 €, te storten op IBAN BE09 1450 5745 2957 met vermelding: ‘1 ex VDB Forever’. U krijgt het binnen de week na betaling thuis gestuurd.