Albert Van Damme: uitgegeven door uitgeverij Partizaan

Albert Van Damme – De Leeuw van Laarne
Auteur: Stefaan Van Laere

Lees hier het artikel uit Het Nieuwsblad

Lees hier over de veldcross Albert van Damme en zijn boek

fotos-albert-van-damme072webversiefotos-albert-van-damme096-sint-martens-latem-webversiefotos-albert-van-damme111-webversie

In oktober 2011 verscheen het boek ‘Albert Van Damme – De leeuw van Laarne’ van Stefaan Van Laere. In dit boek beschrijft de auteur, zelf opgegroeid in Laarne, hoe hij als kind gefascineerd zat toe te kijken hoe Albert Van Damme in 1974 wereldkampioen werd.
Het boek bevat uniek beeldmateriaal uit het persoonlijk archief van Albert Van Damme en is de weerslag van de vele gesprekken die de auteur met de meest bekende inwoner van Laarne en tal van ex-renners en personen uit zijn omgeving had.

‘Albert Van Damme – De leeuw van Laarne’ verscheen in de periode van de zesde Ereprijs Albert Van Damme, meteen de allereerste A-veldrit voor profs in de omgeving van het kasteel, met steun van het gemeentebestuur van Laarne.

De pers besteedde intussen ruim aandacht aan het boek en de veldcross van Albert Van Damme. Kranten, radio en tv berichtten uitgebreid over de ‘Leeuw van Laarne’ die op zijn 70ste vitaler dan ooit oogt.

Auteur Stefaan Van Laere werkte in nauwe samenwerking met ex-veldrijder Albert Van Damme aan een boek in woord en beeld over de ‘Leeuw van Laarne’, meteen zijn 57ste boek.
In het boek komen onder meer bekende figuren uit het wielermilieu zoals Roger en Erik De Vlaeminck, Norbert Vermeire, Michel Baele, Laurent De Backer, Marc Dewindt van Zeepcentrale e.a. aan het woord. Tevens doken de auteur en Albert Van Damme in tal van fotoarchieven, wat een schat aan unieke beelden opleverde. Het leven van Albert Van Damme voor, tijdens en na de cross komt uitgebreid aan bod.
Een uniek document dat in de bibliotheek van elke ware cross- en wielerliefhebber niet mag ontbreken!

Hoe het boek over Albert Van Damme bestellen?

* stort € 22,50 op rekeningnummer 979-6257038-58 met vermelding ‘1 ex. Albert Van Damme ‘.
Vanuit het buitenland:
* stort € 25,00 op IBAN-nummer BE95 9796 2570 3858 (BIC ARSPBE22) met vermelding ‘1 ex. Albert Van Damme’.
info: www.partizaan.be