Wie kent er Marc De Windt nog…

Het zou de prijsvraag van de week kunnen zijn: wie kent er Marc De Windt nog? Die naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar toch… Als we de firma ‘Marc Zeepcentrale’ noemen, dan zal bij de ietsjes oudere sportliefhebbers onder jullie wellicht wel al iets te dagen.
Dit bedrijf wist in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw inderdaad heel wat publiciteit te verzorgen door een wielerploeg op de weg met ook een aantal veldrijders te sponsoren.
albert van damme marc zeepcentrale webversie
Onder hen onder meer de twee boezemvrienden Albert Van Damme (1 x WK en 6 x BK bij de profs uit Laarne) en Bertje Vermeire (5 x WK en 8 x BK bij de amateurs), twee van de beste en zeker meest karaktervolle cyclocrossers die ons land ooit gekend heeft en dat wil wat zeggen.
Over beide renners schreef auteur Stefaan Van Laere dan ook een boek, deze twee titels verschenen bij Bola Editions.
robert vermeiremarc zeepcentrale webversie
De renners die voor Marc Zeepcentrale reden kregen voor die tijd de mooiste uitrusting in hemelsblauw, en in het jaar 1980 waren ze de eersten die met de fietsen van Eddy Merckx mochten rond rijden. Tot de bekende andere renners van de ploeg behoorden onder meer ook Roland Liboton, Erik De Vlaeminck en de wegrenners Eric Vanderaerden, Claude Criquilion (die voor Marc wereldkampioen op de weg werd), Joseph Bruyère, Lucien Van Impe en Ludo Loos.

Marc De Windt is intussen een kwieke zestiger maar nog steeds actief in de zakenwereld. Enigszins gedegouteerd van de manier waarop bedrijven in België behandeld worden woont hij momenteel deeltijds in Marokko en Amerika, maar we hebben van hem het laatste nog niet gezien!

Wordt zeker vervolgd….

marc de windt zwartwit
10 Responses to “Wie kent er Marc De Windt nog…”

 1. freddy viaene zegt:

  Marc Zeepcentrale verkocht destijds de beste zeep ooit! Zulke kwaliteit maken ze niet meer.

 2. eddy den hert zegt:

  Goede ouwe Marc De Windt (of is het Marc Dewindt…) Altijd iemand met visie en doorzettingscermogen geweest vond ik. Wat hij voor de wielersport met Marc Zeepcentrale gerealiseerd heeft is zonder meer legendarisch.

 3. stefaan van laere zegt:

  Wat Marc De Windt (Marc Dewindt) met Marc Zeepcentrale als sponsor voor de wielersport gedaan heeft kan inderdaad niet overschat worden…

 4. AMEDEO zegt:

  VAN DE WIELERPLOEG GEEN KWAAD, MAAR MDW IS ALTIJD EEN LOUCHE FIGUUR GEWEEST IN DE ZAKENWERELD (ONDERWERELD)

 5. Vervaet Bruno zegt:

  Enorm respect voor deze man.Een man met ijzer sterk karakter en enorm doorzettingsvermogen.Opgeven staat niet in zijn woordenboek.Heb 17 jaar voor deze man gewerkt en geen seconde spijt van gehad.Door hem weet ik wat werken is.

 6. Peter Wylocke zegt:

  heb 2 jaar voor hem gewerkt en hij is de enige die het groen van achter mijn oren heeft weggekregen . Door zijn recht door zee aanpak ‘quitters never win and winners never quit’ heeft hij mij in mijn professionele carriére een sterke duw in de rug gegeven .

  thanks Marc !

 7. Kevin De Martelaere zegt:

  Ik ken Marc Dewindt zeker zijn! Zijn lichtblauwe brigade was destijds in de jaren zeventig een van de meest opmerkelijke wielerploegen, no nonsens en met coureurs die met het mes tussen de tanden ten strijde trokken. waren er maar meer sponsors zoals Marc!

 8. Elbert Schauer zegt:

  Marc Dewindt was er mij wel eentje als wielersponsor, maar hij heeft het toch ver geschopt.

 9. Dekie Rita zegt:

  waar is de tijd van toen in Marc Zeepcentrale. Ben gelukkig hertrouwd en heb een nieuw leven opgebouwd.

 10. Olivier G van Gorp zegt:

  Marc heeft heel veel voor mijn familie gedaan waarvoor ik altijd dankbaar zal Zijn. Een man van zijn woord en zoals veel belgische zakenmannen vetrokken uit belgie voor betere opportuniteiten.

  Dank u Marc
  Olivier

Leave a Reply