Voorstelling boek Robert ‘Bertje’ Vermeire – kampioen van de cross (auteur Stefaan Van Laere, uitgeverij Partizaan) zondag 29 september in Beernem

Op zondag 29 september 2013 wordt in Beernem een nieuw cyclocrossboek van wielerauteur Stefaan Van Laere voorgesteld. Na eerder boeken over Frank Vandenbroucke, Eddy Merckx, wereldkampioen veldrijden Albert Van Damme en Freddy De Meester is het nu de beurt aan Robert Vermeire, de vijfvoudige wereldkampioen en achtvoudige Belgische kampioen cyclocross bij de amateurs en terecht de trots van Beernem genoemd. U kunt u verzekeren van een exemplaar van dit boek op beperkte oplage met tal van unieke foto’s! Het boek is een uitgave van uitgeverij Partizaan.

Bekijk dit filmpje over het boek.

robert vermeire cover vooraan

Robert Vermeire was een van de meest succesrijke veldrijders die België ooit gekend heeft en dat wil wat leggen in dit land met een rijke veldritgeschiedenis. En dat wil wat zeggen, want ‘Bertje’ moest opboksen tegen topcrossers als Erik en Roger De Vlaeminck, boezemvriend Albert Van Damme, Roland Liboton en concurrenten uit het buitenland als Klaus-Peter Thaler.
Vermeire bleef amateur tot zijn 35ste en zou in die categorie 5 x wereldkampioen en 8 x Belgisch kampioen worden, een absoluut record. Nadien stond hij bij de profs zeven jaar na elkaar op het podium van het Belgisch kampioenschap. Hij wordt door vriend en tegenstand geroemd om zijn sportiviteit, inzet en minzaamheid. Reden genoeg voor auteur Stefaan Van Laere om dit boek met tal van unieke foto’s aan de trots van Beernem te wijden bij wijze aan eerbetoon voor dit schitterende cyclocrossersboek pur sang.
Op de voorstelling waren naast veldrijders Marc Janssens, Paul Herygers, Berten Van Damme en Freddy Demeester uiteraard ook auteur Stefaan Van Laere en Marc De Windt, de vroegere sponsor van Marc zeepcentrale, aanwezig.

Hoe bestellen?

stort € 25,00 op rekeningnummer IBAN BE09 1450 5745 2957 BIC GEBABEBB met vermelding ‘1 ex. Robert Vermeire’.
U kunt het boek afhalen op de boekvoorstelling, of nadien wordt het u zonder verzendkosten thuis gestuurd.

BOEKVOORSTELLING
ZO. 29 SEPTEMBER 2013 OM 15u IN DE KLEINE BEER, C. Marichalstraat 5 8730 BEERNEM

4 Responses to “Voorstelling boek Robert ‘Bertje’ Vermeire – kampioen van de cross (auteur Stefaan Van Laere, uitgeverij Partizaan) zondag 29 september in Beernem”

 1. gerard de vuyst zegt:

  Ik kon helaas niet komen naar de voorstelling maar heb een boek bestel en kijk er vol verwachitng naar uit.

 2. de bruyne zegt:

  Wat een geweldig boek over een echte cyclocrosskampioen!

 3. Hertakamp zegt:

  waar is de tijd van bertje Vermeire, inderdaad de kampieon van het volk!

 4. tzfaopertc zegt:

  Leve bertje!

Leave a Reply