De George Bracke thrillers

Als fictieauteur voor volwassenen schreef Stefaan Van Laere onder meer literaire verhalen in de tijdschriften Ché, Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift, Zefier, He dicho, ‘t Kofschip en Dietsche Warande & Belfort. Ook leverde hij een verhaal aan de bundel Ondeugend lekker van het Rodenbachfonds.

‘Een veelzijdig man die Van Laere… Een auteur die indruk blijft maken, en die ondertussen een halve rek van boeken wist te scheppen, tot genoegen van diegenen die hem reeds hebben ontdekt. Hij verdient de titel van één van de grote klassiekers van de actuele misdaadromans van Vlaanderen…’ (KBCProxis)

‘Een man die weet waarover hij schrijft, dat moet aangemoedigd worden.’
(Menzo)

‘De Bracke thrillers lezen eens zo prettig omdat ze zich op Vlaamse bodem
afspelen’.
(TV-Familie)

‘Een fijne schrijver, een lekker boek voor in de vakantie. zeker 4 dikke sterren waard!’ (detectives-kro.nl)

Bekendste fictiewerk voor volwassenen is Van Laeres thrillerreeks met George Bracke in de hoofdrol. Intussen zijn acht thrillers van deze reeks uit. Laatste, intussen al de negende, telg is de eerste George Bracke Omnibus met twee thrillers voor de prijs van éé, namelijk De Maestro Moorden en Dodendans (Bola Editions 2012) Nummer 8, Boemerang, verscheen half december 2011. Van de eerdere delen Botero, Tango mortale, Koudvuur, Kismet, Zwaar water, Het moutmysterie en En dan niets meer werden ruim 25.000 boeken verkocht. Ook in bibliotheken in Vlaanderen en Nederland vinden deze thrillers gretig lezers.

9. George Bracke Thriller Omnibus Deel 1: De Maestro Moorden & Dodendans (Bola Editions 2012)

9789490243463

Tussen de ruim 50 boeken (zowel fictie als non-fictie voor jeugd en volwassenen) die schrijver Stefaan Van Laere intussen publiceerde, nemen de George Bracke thrillers een speciale plaats in. In deel 1 van de George Bracke Thriller Omnibus gaat de auteur terug naar de beginperiode van de verhalen over deze Gentse commissaris Lees hier in een strak geredigeerde versie hoe het allemaal begon… Na eerder ‘Botero,’, ‘Tango mortale’, ‘Koudvuur’, ‘Kismet’, ‘Zwaar water’, ‘Het moutmysterie’, ‘En dan niets meer’ en het recente ‘Boemerang’ (intussen al aan de derde druk toe) is de George Omnibus ideaal voor de deze thrillerreeks nog niet kent of wil herontdekken…

In De Maestro Moorden en Dodendans leren we de figuren van deze thrillercyclus uitgebreid kennen. Commissaris George Bracke houdt van een goed glas whisky, en hij werkt nauw samen met zijn echtgenote Annemie Vervloet, woordvoerder van de politie. Als dat maar goed gaat…
Kleine kinderen als slachtoffer, het broeierige tangomilieu, de betweterige politiechef Werner Van Aken, criminelen bij wie er meer dan een hoek af is.
George Bracke leeft in een wereld waarin niemand zich zal vervelen. De personages zijn van vlees en bloed met hun kleine kantjes en talenten, nu eens groots en vol mededogen, dan weer gemeen en het mikpunt van terecht misprijzen.

Praktisch + hoe bestellen

George Bracke Omnibus Deel 1 twee boeken voor de prijs van één!
Deel 1: De Maestro Moorden & Dodendans
ISBN 989490243463
2 boeken voor de prijs van € 19,95

België: het boek wordt u GESIGNEERD thuisgestuurd na storting van € 19,95 op rekeningnummer 979-5932740-31 met vermelding ‘1 ex. George Bracke Omnibus deel 1.’
Nederland: het boek wordt u GESIGNEERD thuisgestuurd na storting van: € 22,50 op IBAN nummer BE04 9795 9327 4031 (BIC ARSPBE22) met vermelding ‘1 ex. George Bracke Omnibus deel 1.’

8. Boemerang (Bola Editions 2011)

9789490243388

In Boemerang jaagt zowel het Gentse politiekorps als Europol waartoe commissaris George Bracke intussen alweer enkele jaren behoort op een man die in dronken toestand aan de Dampoort meerdere kinderen aangereden heeft. Twee kinderen vechten voor hun leven, en het is afwachten of het vluchtmisdrijf met dodelijke afloop zal worden.
Bracke zit in het buitenland op missie, maar volgt de zaak op de voet. Intussen ontvouwt zich een ander drama. Loodgieter van het zevende knoopsgat Ward Ceustermans beseft het nog niet, maar hij dreigt afgerekend te worden op zijn duister verleden.
Alles escaleert in een wervelend slot met drastische afloop…

Technische gegevens
Boemerang
Een George Bracke thriller
.
ISBN 9789490243388
200 pagina’s
Omslagontwerp: Antoine Bomon

Hoe bestellen?

België: het boek wordt u GESIGNEERD thuisgestuurd na storting van € 19,95 op rekeningnummer 979-5932740-31 met vermelding ‘1 ex. Boemerang’.

Nederland: het boek wordt u GESIGNEERD thuisgestuurd na storting van: € 22,50 op IBAN nummer BE04 9795 9327 4031 (BIC ARSPBE22) met vermelding: ‘1 ex. Boemerang’ .

7. En dan niets meer (Bola Editions 2010)

en-dan-niets-meer-cover-vooraan1George Bracke heeft een tijdje vakantie genomen, niet alleen om te bezinnen over zijn drukke job bij Europol maar ook omdat zijn dochter Julie hoogzwanger is en hij deze geboorte (in tegenstelling tot die van zijn drie eigen kinderen) niet wil missen.

Ook echtgenote Annemie is nagelbijtend van de partij. Alles ogenschijnlijk peis en vree dus, ware daar niet die vreemde vrouw en die ene bekende die wel de laatste persoon is die Bracke wil terugzien. Al is dat omgekeerd niet het geval…

Technische gegevens
En dan niets meer
Een George Bracke thriller
Auteur Stefaan Van Laere
Bola Editions
ISBN 9789490243197
202 pagina’s
Omslagontwerp: Kathelyne Van den Berghe
eerste druk december 2010
tweede druk februari 2011
derde druk februari 2011

Hoe bestellen?
België: het boek wordt u zonder verzendingskosten thuisgestuurd na storting van € 19,95 op rekening-nummer 979-5932740-31 met vermelding ‘1 ex. En dan niets meer’.

Nederland: het boek wordt u thuisgestuurd na storting van: € 21,50 op IBAN nummer BE04 9795 9327 4031 (BIC ARSPBE22) met vermelding: ‘1 ex. En dan niets meer’’.

6. Het moutmysterie (Davidsfonds 2009)

het-moutmysterie602Een internationaal schandaal zet de Schotse whiskywereld op zijn kop. Whiskyliefhebber en Europol commissaris George Bracke is de geknipte persoon om op onderzoek te gaan. Hij neemt zijn grote baas Tony Diageo mee op sleeptouw doorheen Schotland. En heeft er de tijd van zijn leven in hun zoektocht naar de verantwoordelijke daders voor de piraatwhisky die ineens op de markt komt.
Bracke maakt kennis met de grootste namen uit de whiskybranche, onder wie een excentrieke Lord die hem een handje toesteekt.

De sfeer wordt grimmiger wanneer in Texel een dode valt in een whiskyrestaurant. De internationale politiek en de whiskyindustrie dringen aan op een snelle oplossing.

Wanneer er meer doden vallen bij een feestje in een pub, staat de whiskywereld helemaal op zijn kop. Bracke zit met de handen in het haar.

De twee grote liefdes van de auteur, Schotland en whisky, vormen de ideale achtergrond voor dit mysterieuze en spannende verhaal. Ga mee op ontdekkingsreis naar het mooiste stukje Groot-Brittanië en drink er eentje met de auteur!

5. Zwaar water (Davidsfonds 2007)

zwaarwaterAflevering nummer vijf uit de thrillerreeks rond commissaris George Bracke. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging in zijn beroepsleven. Hij ruilde net zijn veilige stek in Gent in voor een prestigieuze job bij Europol, dat via een headhuntersbureau jacht op hem maakte. Dat streelt uiteraard de ijdelheid van de speurder, maar anderzijds was hij ook aan een nieuwe uitdaging toe.

Bracke keek uit naar het verruimen van zijn horizon, maar het toeval wil dat zijn allereerste zaak voor Europol start in zijn eigen Oostakker (randgemeente van Gent), waar bij autoconstructeur Volvo een Zweeds ingenieur vermoord wordt.

Als ‘local boy’ is Bracke de geknipte figuur om deze zaak met internationale allures op te volgen. Een zaak die hem ook in Wales, Portugal en Amerika zal brengen en die zijn status als speurder van topniveau alleen nog maar bevestigt.

Net als in Botero, Tango mortale, Koudvuur en Kismet gaat het in deze onconventionele thrillerreeks om mensen van vlees en bloed. Sommige lezers noemen Van Laere wel eens een echte ‘vrouwenauteur’ die het andere geslacht perfect aanvoelt en waardeert…

4. Kismet (Davidsfonds 2006)

kismetHet vierde boek uit de Bracke reeks. Kismet, het lot dat niemand kan ontlopen…

In dit boek spelen de Gentse Feesten, het grootste volksfeest van Europa dat elke zomer in juli gedurende tien dagen in de Gentse binnenstad plaatsvindt, een manifeste hoofdrol. Auteur Stefaan Van Laere volgde zelf als verslaggever tien jaar lang dit evenement op de voet en kan dus als insider meespreken.

Het verhaal. Een Anatolisch bergdorpje in het jaar 1725. Na een bloedig drama wordt een vloek uitgesproken die de nazaten van de bendeleider tot in de verre toekomst zal achtervolgen.
Zeven generaties verder, de woelige tijd van nu met om de hoek de dreiging van terreur en verderf. De Turkse terrorist Farouk laat een dodelijk spoor na in München en Parijs. Interpol staat machteloos, want hij lijkt ongrijpbaar.
Twee dagen voor de Gentse Feesten, het stadsbestuur is al volop in de ban van de gemeenteraadsverkiezingen. Politiechef Werner Van Aken stelt triomfantelijk dat dit het veiligste evenement van Europa is. Maar dat is zonder Farouk gerekend…
Werk aan de winkel dus voor het team van commissaris Bracke, want de tijd dringt. Opnieuw zakken honderdduizenden feestvierders naar Gent af, niet wetend welk onheil boven hun hoofden hangt…

3. Koudvuur (Davidsfonds 2005)

koudvuur Nummer drie uit de Bracke reeks en zeker niet de minste. Aanstormend politiek  Dit boek ademt een decadent sfeertje uit en daalt af in de beerputten van de politiek.

Opkomend talent Raymond Deweert wordt tijdens een etentje met een kruisboog vermoord… Een nieuw commissaris Bracke-mysterie.

De verkiezingskoorts houdt het land in zijn greep. Aanstormend politiek talent Raymond Deweert geeft een etentje voor sympathisanten. De sfeer zit er goed in, het gezelschap gooit alle remmen los. Plots duikt een schimmige figuur op uit het niets. Een loepzuiver schot met een kruisboog gaat dwars door de keel. Exit Deweert.

Enkele uren later staat de hele politieke wereld op haar kop. Het team van commissaris Bracke begint aan een moeilijke zaak, al zijn er motieven genoeg.

Krijgt Deweert, niet vies van duistere zaakjes, de dodelijke rekening gepresenteerd van een van zijn zakelijke partners?

Of moet de amoureuze veelvraat een hoge prijs betalen voor zijn losse handjes? Bracke en zijn team maken zich vuil in de diepste politieke krochten. Stinkt deze beerput zo erg dat men letterlijk over lijken gaat?

2. Tango mortale (Davidsfonds 2004)

tangomortaleDe tweede thriller uit de reeks en door kenners en thrillerliefhebbers fel gewaardeerd.

Commissaris Bracke is de laatste tijd niet helemaal zichzelf.

Zit het speurwerk hem zo dicht op de huid, dat hij er zwetend van wakker wordt?

Is de bandietenjager toe aan iets opwindends?

Een tango, de meest passionele van alle dansen.

Een reis naar Buenos Aires met vrouw Annemie.

Of een nieuwe liefde?

Zelfs een stevige malt whisky brengt geen soelaas. Op het politiehoofdkwartier vallen nochtans ‘fijne’ zaken binnen. Een echtelijke ruzie, een ontploffing, een vondst in de kelder… Maar ook minder aangename, zoals een indrukwekkende klachtenlijst over Bracke – geweldpleging, poging tot diefstal, opruiende taal – en de brutale ontvoering van hoofdcommissaris Verlinden… Als een tijger, urenlang maar ongemerkt, loert Bracke op zijn prooi, klaar om in die ene veerkrachtige en dodelijke sprong alle frustratie te ballen. Maar wat als die prooi zelf uithaalt? Een explosieve thriller die je uit de slaap houdt.

‘Een man die weet waarover hij schrijft, dat moet aangemoedigd worden.’ (Menzo)

1. Botero Davidsfonds (2003)

boteroHiermee begon de Bracke saga… Het eerste deel van de thrillerreeks rond commissaris George Bracke en zijn echtgenote Annemie Vervloet, woordvoerster bij de politie.

Meeslepende misdaadroman vol suspense.Rond de hals van de jongen hangt een fijn zijden sjaaltje gesnoerd. Zijn armen liggen netjes naast zijn lichaam. Exact honderd bloemen zijn zorgvuldig uitgestrooid.De bezadigde, maar vastberaden politiecommissaris George Bracke gruwt ervoor om het hardop te zeggen aan zijn rechterhand Cornelis: het is ‘een bijna lieflijk schouwspel’.
Na al die jaren raakt de lugubere dood van een kind hem nog steeds. Dan brengt enkel een betere malt whisky soelaas. Of een intieme tango, lijf aan lijf met zijn echtgenote Annemie. Maar als woordvoerster van de politie heeft ook zij andere katten te geselen.Bracke verhoort een bloemenhandelaar. ‘Het ging om een behoorlijke bestelling. Driehonderd bloemen.’ Van die driehonderd zijn er voorlopig maar honderd ‘opgebruikt’…Chaotische drukte op het commissariaat, spoedoverleg met de grote baas, tactieken van de speurdersploeg… Bracke en Cornelis zitten de dader op de huid. Botero is een meeslepende misdaadroman vol suspense.Bracke heeft het niet zo voor persjongens. En toch is zijn geestelijke vader Stefaan van Laere er een.