Verschijnt op 27 september: ‘Cuberdons met lavendel’ (debuutroman van Gentse auteur Kirsten Van Malderen, uitgeverij Partizaan)

cuberdons met lavendel cover vooraan lightZijn tweede petje als uitgever dragend mag auteur Stefaan Van Laere met gepaste trots de debuutroman ‘Cuberdons met lavendel’ van de Gentse auteur Kirsten Van Malderen aankondigen. Het boek verschijnt op 27 september.

Korte inhoud

1913, de Gentse industrie is in volle bloei, de wereldtentoonstelling vindt plaats in Gent en op internationaal vlak zijn er steeds groeiende spanningen tussen Frankrijk en Duitsland. Voor Albéric en zijn vriend Seraphinus, twee ‘Gentse Kulders’ slechts onbelangrijke faits divers. Zij trachten immers het harde en bij momenten gruwelijke bestaan van een weesjongen binnen de muren van het Gentse jongensweeshuis te doorstaan. Ook voor Angélique, de dochter van een rijke burger, zijn er belangrijkere zorgen, zoals het ontsnappen aan de dagelijkse plichten en sleur van het leven van een nette juffrouw. Geen van hen kon ooit voorzien wat voor impact deze gebeurtenissen zouden hebben op hun levens. Wanneer te midden van dit alles een hartstochtelijke romance ontstaat, moeten hun liefde en vriendschap de zwaarste beproevingen doorstaan.

foto KirstenOver de auteur

Geboren in 1982 in Gent en er nog steeds woonachtig heeft Kirsten Van Malderen er een voorliefde voor Gent op nagehouden. Een passie die ze geërfd heeft van haar grootvader en mama. In haar debuutroman bundelt zij haar passie voor literatuur en Gent tot een prachtige harmonie van fictie en feit die je als lezer zal meenemen op een roetsjbaan van emoties.

Cuberdons met lavendel
roman
uitgeverij Partizaan
Auteur Kirsten Van Malderen
ISBN 9789490243838
184 pag.
€ 17,95
10 Responses to “Verschijnt op 27 september: ‘Cuberdons met lavendel’ (debuutroman van Gentse auteur Kirsten Van Malderen, uitgeverij Partizaan)”

 1. Cindy Vermeire zegt:

  Tof, een boek van een schrijfster en dan nog over het recente Gentse verleden! Komaan zusters, verenigt u!

 2. Gerty Dehaene zegt:

  Ik lust graag cuberdons, dus lijkt het mij een goed idee om eerst op de Groentenmarkt een zakje te kopen en dan op een bankje op de Kouter dit boek al snoepend te lezen!

 3. Linda Merckpoel zegt:

  Alvast een intrigerende titel! En er zijn al zo weinig vrouwelijke auteurs, dus verdient dit boek zeker alle aandacht!

 4. Christian David Rom zegt:

  Beste,

  ik kan helaas niet aanwezig zijn op de presentatie.
  Hoop het allerbeste en ben echt ‘in verwachting’ om het boek te lezen.
  Krijg ik het toegestuurd?

  C D Rom
  Professor Claraplein 3 appt 03
  2018 Antwerpen

  Succes!

 5. karen van malderen zegt:

  Beste Heer Rom,

  Dank om het te laten weten. Uw naam staat sowieso op Kirsten haar lijst. Uiteraard sturen wij u het boek op. Jammer dat u niet aanwezig kan zijn.

  Met vriendelijke groeten

  Karen

 6. karen van malderen zegt:

  Aan Cindy, Gerty en Linda, echt super om jullie enthousiasme te mogen lezen! Hartverwarmend voor mijn zusje!
  Bedankt daarvoor!

 7. Stefaan zegt:

  Beste Christian,

  je kan het boek altijd bestellen via de website http://www.bola-editions.be of via de auteur zelf.

 8. Cynthia Dekeyne zegt:

  Tof dat een Gentse auteur met naam zich ook de moeite getroost om een debuut op de markt te brengen!

 9. Viviane Vandegehuchte zegt:

  Enorm benieuwd naar m’n besteld exemplaar om het te kunnen lezen. Toeval of niet…mijn vader werd in 1913 geboren, het gezin wonende Brugse Poort. Als echte Gentenaar, en een kulder persoonlijk te hebben gekend, is mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd.
  Bij deze wens ik de auteur Kirsten van harte véél succes toe met haar debuutroman.

 10. kristel de puydt zegt:

  Ik ben zelf ook een (beginnend-would be..) schrijfster en vind het knap dat Kirsten haar boek gepubliceerd krijgt! Alvast een dikke duim!

Leave a Reply