Vers van de pers verschenen bij uitgeverij Partizaan: ‘Beestenboel!’ (kindergedichten), ‘Weg met de Kerk, leve het Geloof!’ (deel 1 van de Pamfletreeks) en de achtste druk van ‘VDB forever!’ van auteur Stefaan Van Laere

Recent rolden opnieuw enkele boeken van auteur Stefaan Van Laere van de drukpersen.

‘Beestenboel!’ (voorlees)gedichten voor kinderen

beestenboel cover stefaan van laere

Beestenboel!
(Voorlees)gedichten voor kinderen
auteur Stefaan Van Laere
met illustraties van Florence Kaspar
ISBN 9789492007148
Uitgeverij Partizaan
€ 11,50

Stefaan Van Laere schrijft voor iedereen. Ook voor de jongsten onder ons, en deze bundel gedichten leent zich ideaal tot voorlezen voor groepen vanaf 8 jaar zonder bovengrens in leeftijd.

Met prachtige illustraties van Florence Kaspar.

Korte samenvatting:

Maffe dino’s, een plat eitje, een wolkje dat heerlijk in de lucht zweeft, Pol de mol en Jos de vos, de circusjongen Marino Pepetto: auteur Stefaan Van Laere vertelt in luchtige gedichten over het leven met een lach en een traan.

Hoe bestellen?
België: Stort € 11,50 op rekeningnummer BE09 1450 5745 2957 met vermelding ’1 ex. Beestenboel’. Het boek wordt u gesigneerd opgestuurd.

Nederland: Stort € 14,50 op rekeningnummer BE09 1450 5745 2957 met vermelding ’1 ex. Beestenboel’. Het boek wordt u gesigneerd opgestuurd.

‘Weg met de Kerk, leve het Geloof!’ (Deel 1 van de Pamfletreeks)

9789492007124

Weg met de Kerk, leve het Geloof! (deel 1 van de Pamfletreeks)
auteur Stefaan Van Laere
ISBN 9789492007124
Uitgeverij Partizaan
€ 7,50

Opmerkelijke nieuwe reeks!
Voor wie graag zijn mening verkondigt!
Opzet van de Pamfletreeks van uitgeverij Partizaan is iedereen die een welbepaalde mening heeft een forum te bieden om deze te verkondigen, dit zonder mensen of waarden te gaan beledigen en uiteraard steeds binnen de grenzen van de welvoeglijkheid. De omvang van deze boekjes wordt beperkt tot maximum 32 pagina’s zodat mensen die misschien wat minder vlot met de pen overweg kunnen toch de kans krijgen om bepaalde opinies of verzuchtingen te ventileren. De auteur draagt steeds de verantwoordelijkheid over de inhoud van zijn tekst.
De onderwerpen kunnen van uiteenlopende aard zijn en het staat de auteur vrij deze met onweerlegbare bewijzen te ondersteunen dan wel zijn gedachten alle kanten uit te laten gaan.
Stefaan Van Laere opent de nieuwe Pamfletreeks van uitgeverij Partizaan met het pamflet ‘Weg met de Kerk, leve het Geloof!’ Verwacht hierbij geen diepgravende analyse van de invloed van religie op ons leven, maar wel een aantal vrijblijvende bespiegelingen waarin enerzijds kritisch gekeken wordt naar het instituut ‘Kerk’ (waarmee niet alleen het katholieke instituut wordt bedoeld), maar anderzijds ook het thema ‘Geloof’ in de meest brede zin van het woord aan bod komt.
Van het vertrouwen van de oermens in de goddelijke kracht van de natuur over de opkomst van het monotheïsme tot een juiste studiekeuze, het bejaardenbeleid en het al dan niet aanhanger zijn van een religie: ‘Geloof’ is een van de sleutelwoorden in ons dagelijks bestaan.

Hoe bestellen?
België: Stort € 7,50 op rekeningnummer BE09 1450 5745 2957 met vermelding ’1 ex. Pamfletreeks deel 1′. Het boek wordt u gesigneerd opgestuurd.

Nederland: Stort € 10,50 op rekeningnummer BE09 1450 5745 2957 met vermelding ’1 ex. Pamfletreeks deel 1′. Het boek wordt u gesigneerd opgestuurd.

Achtste druk ‘VDB forever! Mijmeringen over Frank Vandenbroucke’

vdb forever cover stefaan van laere partizaanversie

VDB forever! Mijmeringen over Frank Vandenbroucke
achtste druk
auteur Stefaan Van Laere
ISBN 9789490243067
Uitgeverij Partizaan
€ 13,95

Auteur Stefaan Van Laere kreeg de liefde voor het wielrennen letterlijk met de paplepel ingegoten. Zijn moeder bracht haar kindertijd door in het dorp naast Meensel-Kiezegem, bij wielerliefhebbers bekend als het geboortedorp van Eddy Merckx. De auteur fietste als kind op bezoek bij familie vaak op de heuvels van het Hageland, dromend van de Tour en de grootste wielrenner aller tijden.
Stefaan Van Laere schreef intussen een hele reeks wielerboeken. Naast dit boek over Frank Vandenbroucke en onvermijdelijk ook Eddy Merckx pende hij de voorbije jaren ook over de cyclocrossers Berten Van Damme, Freddy De Meester en Bertje Vermeire. Ook verleende hij zijn medewerking aan boeken over Theo Verschuere, Rik Van Linden en de cyclocross van Asse-Krokegem.

Korte samenvatting:
In dit boek gaat de auteur aan de hand van een reeks nostalgische mijmeringen op zoek naar de achtergronden van de opkomst en de val van VDB, de enige renner die aan drie letters genoeg had naam te maken. In het boek zijn ook een aantal foto’s foto’s en reacties van fans en kritische lezers opgenomen.

Hoe bestellen?
België: Stort € 13,95 op rekeningnummer BE09 1450 5745 2957 met vermelding ’1 ex. VDB forever’. Het boek wordt u gesigneerd opgestuurd.

Nederland: Stort € 16,95 op rekeningnummer BE09 1450 5745 2957 met vermelding ’1 ex. VDB forever’. Het boek wordt u gesigneerd opgestuurd.

Hoe bestellen?
België: Stort € 7,50 op rekeningnummer BE09 1450 5745 2957 met vermelding ’1 ex. Pamfletreeks deel 1′. Het boek wordt u gesigneerd opgestuurd.

Nederland: Stort € 10,50 op rekeningnummer BE09 1450 5745 2957 met vermelding ’1 ex. Pamfletreeks deel 1′. Het boek wordt u gesigneerd opgestuurd.

Neem ook eens een kijkje op de website van uitgeverij Partizaan.

2 Responses to “Vers van de pers verschenen bij uitgeverij Partizaan: ‘Beestenboel!’ (kindergedichten), ‘Weg met de Kerk, leve het Geloof!’ (deel 1 van de Pamfletreeks) en de achtste druk van ‘VDB forever!’ van auteur Stefaan Van Laere”

  1. Eddy zegt:

    je blijft een bezig baaske!

  2. Thierry Debaerts zegt:

    Een erg leuke, luchtige bundel kindergedichtjes, ideaal voor 8-10 jaar. Echt iets voor een klas, en ook de illustraties van Florence kaspar zijn de moeite waard!

Leave a Reply