Tweede druk ‘(we zijn) Goe bezig?’ van auteur Stefaan Van Laere verschenen bij uitgeverij Partizaan

 

De roman ‘(we zijn) Goe bezig?’ van auteur Stefaan Van Laere (tevens uitgever bij uitgeverij Partizaan) was algauw aan de tweede druk toe, enkele maanden na publicatie.

(we zijn) Goe bezig? roman van Stefaan Van Laere aan de tweede druk toe

(we zijn) Goe bezig? roman van Stefaan Van Laere aan de tweede druk toe

Ook de kritiek van NBD Biblion (het Nederlandse faciliterende orgaan voor de bibliotheken) was lovend over deze titel.

“De Vlaamse schrijver Stefaan Van Laere (1963) heeft tientallen boeken op zijn naam staan, in diverse genres: jeugdboeken, thrillers, biografieën van wielrenners, kookboeken en andere. Met deze controversiële roman laat hij zien dat hij een vlotte pen (en vertelkracht) heeft en zijn lezers kan vermaken. Als een Vlaamse John Irving stuur hij zijn bizarre personages naar hilarische hoogte- en dieptepunten. Deze ondeugende roman wordt bevolkt door de leden van de Vlaamse, dysfunctionele familieclan De Wilde, waarin volkse bravoure en hartstocht, drankzucht en foute standpunten samenkomen. Een Vlaamse ‘tokkieroman’. Op het omslag wordt de lezer al gewaarschuwd, of gelokt: ‘ethisch, politiek en taalkundig totaal niet verantwoord’.”

recensent L. Torn

Van het moment dat ge geboren wordt tot ze u in uw put gooien en er gras op uw buik groeit: veel stelt het allemaal niet voor.
Ge kunt niet meer dan uw best doen, dat denkt ook Pier, Zotte Pee voor de vrienden. Om van de rest van de clan De Wilde nog maar te zwijgen.
En dan vliegt er al eens een park met woonwagens in brand, of moet ge dringend pissen voor een klas kinderen die niet onder de indruk is. En kloekmoeder Fernande zal ook wel niet het eeuwige leven hebben zeker!
Moeders houdt uw dochters binnen, het spektakel kan beginnen…

 

“Voor wie graag ‘De helaasheid der dingen’ (Dimitri Verhulst) heeft gelezen. Doet me denken aan Louis-Paul Boon…”

 

Chef Guy Van Cauteren

 

Meer info en hoe het boek bestellen via uitgeverij Partizaan

 

(we zijn) Goe bezig? roman van Stefaan Van Laere aan de tweede druk toe

(we zijn) Goe bezig? roman van Stefaan Van Laere aan de tweede druk toeLeave a Reply