vlaams-cultureel-kwartier-logoAuteur Stefaan Van Laere wordt ook over de grenzen gewaardeerd. Zo was hij op maandag 19 april om 20 uur te gast in het Vlaams Cultureel Kwartier in Nijmegen om er als wielerliefhebber en -kenner te praten over zijn boek over Frank Vandenbroucke.

U leest er alles over op de website van het Vlaams Cultureel Kwartier of gewoon hieronder.

DRIE AVONDEN WIELERSPEKTAKEL
Wielerklassiekers in het Vlaams Cultureel Kwartier
Op maandag 5, 12 en 19 april kan iedereen drie avonden lang genieten van (ex)wielrenners, wielerauteurs, muziek, voordrachten en spel in het Vlaams Cultureel Kwartier te Nijmegen. De avonden worden georganiseerd naar aanleiding van de daags ervoor verreden voorjaarsklassiekers: de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race.

Helden!
Sportpresentator en auteur Jeroen Wielaert bespreekt de koersen met gerenommeerde (ex)wielrenners zoals Roger de Vlaeminck, Rini Wagtmans, Adrie van der Poel en Leon van Bon. Bert Wagendorp (o.a auteur De Muur en columnist Volkskrant) en Stefaan van Laere (auteur ‘Mijmeringen over Franck Vandenbroucke’) nemen het literaire deel voor hun rekening. Gedichten en muziek worden voorgedragen door de Limburgse singer-songwriter Ton Engels en de Nijmeegse dichter Victor Vroomkoning.

Onthullingen!
Na de koersbespreking, aan de hand van een samenvatting op een groot scherm, legt Jeroen Wielaert de gasten het vuur na aan de schenen en dat staat garant voor nog nooit eerder gedane bekentenissen en anekdotes. Bezoekers krijgen elke avond de gelegenheid vragen te stellen aan de gasten en met het spelletje ‘Petje op, petje af’ kan iedereen zijn wielerkennis testen. En daarbij zijn hele mooie prijzen te winnen!

Het programma
5 april – Roger de Vlaeminck
– Rini Wagtmans
12 april – Leon van Bon
– Bert Wagendorp
19 april – Adrie van der Poel
– Stephan van Laere
(‘Mijmeringen over Franck Vandenbroucke’)

Locatie
Vlaams Cultureel Kwartier
Arsenaalpoort 6
6511 PN Nijmegen
Aanvang: 20.00 uur, entree: € 10, passe-partout € 22,50

Reserveringen
Maak het bedrag over dat overeenkomt met het aantal/soort kaarten.
Rekeningnummer: 433016159 t.n.v. VCK Nijmegen, o.v.v. ‘Wielerklassiekers’. Vergeet niet uw naam te vermelden. Kaarten afhalen bij de kassa (2e verdieping), een half uur voor aanvang!

een uitgave van uitgeverij Partizaan

1 thought on “Stefaan Van Laere (auteur-uitgever uitgeverij Partizaan) op maandag 19 april te gast in Vlaams Cultureel Kwartier in Nijmegen

  1. Ziet er interessant uit! Jammer dat Nijmegen zo ver is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.