liefdesreceptjes25Stefaan Van Laere ging een vruchtbare samenwerking aan met de bekende kruidenvrouw en bestsellerauteur Winiefred Van Killegem die intussen al in twee boeken resulteerde.

In Liefdesreceptjes van Winiefred zochten Winiefred en Stefaan een aantal liefdesopwekkende ingrediënten en receptjes bij elkaar, overgoten met leuke weetjes en stoute tekeningen van Klaas Verplancke.

Dit boekje mag best ondeugdend genoemd worden zonder vulgair te zijn.

Het bevat een aantal vrolijke knipoogjes hoe er vroeger en nu over afrodisiaca gedacht werd/wordt, en al deze pretentieloze hapjes zijn eenvoudig klaar te maken.

Een aanrader voor wie zijn/haar partner eens aangenaam wil verrassen! Opgelet: de auteurs zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen…

 

grootmoeders-keuken-cover1Winiefred werkte op haar beurt mee aan Stefaans boek Grootmoeders kookkunst in de keuken van (n)u. In dit boek gaat de auteur op zoek naar originele recepten uit de verschillende regio’s van België. Vaak zijn het vergeten recepten uit de dagelijkse keuken, af en toe ook wat meer feestelijke recepten.

De auteur geeft ook telkens een geschiedkundige beschrijving van het hoofdingrediënt met bovendien een aantal leuke of interessante weetjes.

Ook hier geeft Winiefred haar onnavolgbare tips waarbij gezondheid en volkse wijsheid hand in hand gaan.

 De fotografie is van de hand van Johan Martens.

 

 

Ook aan de reeks De Vis van uitgeverij Snoeck waarvoor Stefaan Van Laere de teksten schreef verleende Winiefred Van Killegem haar medewerking aan de hand van praktische kruidentips. In deze reeks verschenen vier delen, met telkens acht vissen of schaal/scheldieren met recepten van respectievelijk Jason Blanckaert (restaurant c-jean), Marie Clocquet (Jour de Fête), Edwin Vinke (De Kromme Watergang) en Kobe Desramaults (In de Wulf). Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.