‘Raak mij niet aan’ (Katrien Dierick) en ‘Naakte waarheid’ (Chantal De Craecker): debuutromans van twee Aalsterse vrouwelijke auteurs verschijnen deze week uitgeverij Partizaan

Zelf auteur zijnde weet uitgever Stefaan Van Laere maar al te goed hoe het voelt (eindelijk…) je boek uitgegeven te krijgen. Voor de twee vrouwelijke auteurs Katrien Dierick en Chantal De Craecker gaat deze droom deze week in vervulling. Op woensdag 19 juni wordt de debuutroman van beide schrijfsters uit Aalst in het stadhuis van Aalst (waar anders) voorgesteld, een voorstelling die enkel op uitnodiging toegankelijk is. Na Louis-Paul Boon, Patrick Bernauw en Rudi De Smet (nog een Bola auteur…) dus opnieuw literair talent uit de Ajuinen- en carnavalstad..

Chantal en Katrien zijn niet aan hun proefstuk toe. Ze volgden een opleiding Literaire Creatie bij ‘brother in arms’ Patrick Bernauw, die intussen ook instaat voor het omzetten van een aantal titels van uitgeverij Partizaan naar e-book.

Raak mij niet aan (Katrien Dierick)

Katrien Dierick
Raak mij niet aan
ISBN 9789490243791
uitgeverij Partizaan

€ 13,95

Na een nachtelijk telefoontje rijdt Jeroen om zijn stomdronken broer. Die wordt opgevangen door de twee boezemvriendinnen Marijke en Sofie. De extraverte Marijke valt meteen voor Jeroen. Hij heeft het nochtans eerder voor de stille en teruggetrokken Sofie. Hij doet er dan ook alles aan om haar hart te veroveren. Marijke verzekert Jeroen dat Sofie ook gevoelens heeft voor hem, maar daar merkt hij bitter weinig van. Waarom blijft ze dan zo gereserveerd?
Als Jeroen na een dodelijk ongeval voor zijn neefje moet zorgen, zoekt hij steun bij Sofie. Zal de zorg voor Simon hen dichter bij elkaar brengen? Of zijn er dingen die Sofie niet aan Jeroen durft te vertellen?

foto katrien dierick achterflap
Katrien Dierick werd geboren op 17 november 1978 en woont in Aalst. Ze studeerde in 2013 af in de richting Literaire Creatie aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst. Ze schrijft naast proza ook liedjesteksten, kindergedichten en poëzie. Haar gedicht ‘De naaimachine’ werd met de eerste prijs bedacht bij de wedstrijd ‘Stapelpoëzie 2012’. In 2010 won ze de wedstrijd ‘Zomeruitje’ waarbij een origineel recept een literair tintje diende te krijgen. Verder is ze lid van de Literaire Ladies en maakt ze deel uit van het kunstcollectief de Scriptomanen.

‘Raak mij niet aan’ is haar debuutroman.

HOE BESTELLEN?

stort € 13,95 op rekeningnummer IBAN BE09 1450 5745 2957 BIC GEBABEBB met vermelding: ‘1 ex Raak mij niet aan’. Het boek wordt u zonder verzendkosten opgestuurd.

Naakte waarheid (Chantal De Craecker)

Chantal De Craecker
Naakte waarheid
ISBN 9789490243784
uitgeverij Partizaan

€ 14,95

Cassandra heeft een verleden. Een goed bewaard geheim. Als jong meisje belandde ze in de klauwen van een Yakuza clan. Wanneer haar getuigenis nodig is om een crimineel te veroordelen, wordt ze gedwongen de waarheid te onthullen en de traumatische gebeurtenissen opnieuw te beleven.

Zal haar echtgenoot, Alex deze schok kunnen verwerken? Hij kende zijn vrouw minder goed dan hij dacht! Lieg je als je iets verzwijgt?

Moet je altijd de waarheid vertellen? Waar ligt de waarheid? In het verleden, of in het heden?

chantal de craecker web

Chantal De Craecker (geboren op 11 april 1957) is vastgoedmakelaar. Zij volgde een opleiding Literaire Creatie in Aalst, waar ze onder begeleiding van Patrick Bernauw de literaire moed vond om een roman te schrijven.

In 1978 woonde zij een poos in het land van de rijzende zon, waar ze Shotokan Karate trainde, Engelse les gaf en als model werkte. Haar debuutroman ‘Naakte Waarheid’ speelt zich dan ook gedeeltelijk af in Japan. Het vervolg (‘Het verleden slaapt nooit’) is in de maak.

HOE BESTELLEN?

stort € 14,95 op rekeningnummer IBAN BE09 1450 5745 2957 BIC GEBABEBB met vermelding: ‘1 ex Naakte waarheid’. Het boek wordt u zonder verzendkosten opgestuurd.
6 Responses to “‘Raak mij niet aan’ (Katrien Dierick) en ‘Naakte waarheid’ (Chantal De Craecker): debuutromans van twee Aalsterse vrouwelijke auteurs verschijnen deze week uitgeverij Partizaan”

 1. Sandra De Pesser zegt:

  De Vlaamse literatuur kan een paar goede vrouwelijke pennen zeker gebruiken!

 2. Luuk Diaz zegt:

  Twee vrouwelijke auteurs, daar heeft onze literatuur zeker nood aan! Ik ben erg benieuwd!

 3. ‘Voor Outer en Heerd’ werd speciaal ter gelegenheid van de herdenking van de Boerenkrijg, geschreven door de Frans Depeuter, en wordt geregisseerd door Tom Pernet uit Herentals. Het toneelstuk is gebaseerd op ware gebeurtenissen, op herkenbare locaties, en met de plaatselijke helden. ‘Voor Outer en Heerd’ is een massaspektakel, met diverse decors, doorspekt met muziek en zang, gespeeld met een 70-tal acteurs en figuranten. Het is een coproductie van de toneelkringen ‘Het vierde oor’ uit Olen, ‘Kunst en Geest’ uit Westerlo, de heemkundige kringen ‘De Linde’ en ‘Ansfried’ en de gemeentebesturen en culturele raden van Olen en Westerlo, onder de auspiciën van het provinciebestuur. Opvoeringen vanaf 17 oktober tot 14 november.

 4. Tamica Whitacre zegt:

  Tanner Mays zegt: vrouwen aan de macht!

 5. stort € 13,95 op rekeningnummer BE04 9795 9327 4031 (BIC ARSPBE22) met vermelding: ‘1 ex Raak mij niet aan’. Het boek wordt u zonder verzendkosten opgestuurd.

 6. zjef De Vuyst zegt:

  Ik ben blij nog iets te horen en zal het zeker bestellen
  tot zjef

Leave a Reply