oma corona boek stefaan van laere
jeugd boek Oma corona stefaan van laere

De jeugdroman ‘Oma corona‘ van auteur Stefaan Van Laere is brandend actueel…

‘Oma corona’, het is de troetelnaam die de bijna 92-jarige Svetlana Vervaecke (geboren als Svetlana Zinoerova in Rusland) van haar kleinzoon Robbe gekregen heeft.

De wereld kreunt onder het coronavirus, maar Svetlana is een overlever.  Wanneer ze op een dag samen met haar echtgenoot Alfred wordt geconfronteerd met een geschilderd hakenkruis op een boom in de tuin, komt haar verleden dat ze dacht verwerkt te hebben als een boomerang terug.
Haar vader dweepte in de late jaren 1930 met de nazi’s en sleepte zijn gezin mee op een tocht naar Hitler-Duitsland. De familie strandde in Polen op het moment dat de Tweede Wereldoorlog begon en viel uit elkaar.
In de fabriek waar ze verplicht aan het werk gezet werd, leert ze de jonge Vlaming Alfred kennen.
Ze overleven de oorlog en Svetlana, dan amper 17, volgt Alfred naar Vlaanderen waar ze een nieuw leven opbouwt.

Neonazi’s die haar komen bedreigen, asielzoekers uit Wit-Rusland die pijnlijke flashbacks uit haar verleden oproepen, de coronacrisis en een nieuwsgierige journalist: Svetlana toont een taaie weerbaarheid waaruit de jeugd alleen maar lessen kan trekken.

 

De roman is geschikt voor de leeftijd vanaf 14 jaar zonder bovengrens (tot 100 jaar en ouder)…

 

Hoe bestellen?

Schrijf € 17,50 over op rekeningnummer IBAN BE04 9795 9327 4031 met vermelding ‘1 ex. Oma corona’. Het boek wordt u zonder verzendkosten thuis gestuurd.

Oma corona – jeugdboek Stefaan Van Laere, Uitgeverij Partizaan 171 pag. ISBN 9789492007919  www.partizaan.be – info@partizaan.be

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.