winifred1Winiefred Van Killegem is een naam die klinkt als een klok. Deze Gentse bestsellerauteur weet alles van kruiden en planten af en is een natuurtalent om deze kennis in door iedereen begrijpbare lezingen aan een breed publiek door te geven. Ook begeleidt ze met haar eeuwige stralende glimlach kruiden- en tuinwandelingen.

Resultaatvan haar jarenlange ervaring en studie is een reeks boeken die oplages halen waar vele zogenaamde succesauteurs alleen maar kunnen van dromen. In haar eigen, specifieke Winiefredtaal serveert ze de lezer op heel wat praktische kennis en weetjes voor je gezondheid en om je goed in je vel te voelenl. Dit voor zowel kinderen, volwassenen als ouderen. Ook de media hebben Winiefred ontdekt, getuige daarvan een massa artikels in de geschreven pers en vele interviews en reportages voor radio en televisie.

Tussen Stefaan Van Laere en Winiefred heeft het altijd goed geklikt. Het kon niet anders dan dat ze ooit zouden samenwerken, en eind 2007 was dit voor het eerst het geval. Met Liefdesreceptjes van Winiefred (uitgeverij Davidsfonds) gingen beiden auteurs de licht frivole, maar nooit vulgaire toer op. Dit boek geeft leuke tips om snelklare liefdeshapjes klaar te maken.

winifred2Dit smaakte naar meer, en in het voorjaar 2008 publiceerde Stefaan van Laere bij uitgeverij Davidsfonds het boek Grootmoeders kookkunst in de keuken van (n)u, met tips van Winiefred.

Beide auteurs vullen elkaar goed aan: Stefaan Van Laere weet als geen ander de eigen taal van Winiefred neer te pennen, en zij kan putten uit een eindeloze reeks weetjes. Voor Stefaan Van Laere was de inbreng van Winiefred net dat extraatje dat het boek op een hoger niveau tilt. Heel wat recepten uit het boek probeerden de auteurs samen uit, steeds prettige bijeenkomsten die letterlijk smaken naar meer… Winiefred kon beroep doen op de unieke kennis van haar eigen grootmoeder, die schriftjes vol gepend heeft met nuttige, praktisch bruikbare tips voor iedereen.

Twee Gentse auteurs samen met een grote gemeenschappelijke interesse voor al wat lekker is, hier gaan jullie ongetwijfeld nog van horen…

De auteurs werken ook samen aan een reeks rond kruiden in het culinair tijdschrift Smaak.

Wat er nog zal volgen? De auteurs weten het al, hun lezers voorlopig nog niet….

Ander werk van Winiefred bij uitgeverij Davidsfonds is Confituur van Winiefred (augustus 2007, tweede druk) en haar geplande boek De kracht van specerijen volgens Winiefred (zomer 2008).

winifred3

1 thought on “Kruidenvrouw Winiefred Van Killegem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.