Kinderboeken non-fictie

Ook als non-fictieauteur voor de jeugd is en was Stefaan Van Laere actief. Zo onder meer voor de uitgaves van uitgeverij Averbode zoals Zonnestraal en Zonneland waarvoor hij geregeld artikels, dossiers en vakantieboeken schrijft.

vingers

In met je vinger in je neus. Etiquettegids voor kinderen (uitgeverij Davidsfonds/Infodok) ging jeugdschrijver Stefaan Van Laere op zoek naa allerlei regel(je)s en leuke weetjes over hoe kinderen zich in allerlei situaties best gedragen.

Door Ketnet uitgeroepen tot Boek van de Week!

Praten met volle mond?
Gebrk je afkrtngn in je mails of sms’jes?
Hoe zeg je sorry?
Is een schoolreglement wel nuttig?
Hoe open je een cadeautje in China?

Als iedereen zou doen waar hij of zij zin in had, zou alles mooi in het honderd lopen. Er zijn nu eenmaal regels. En al die ongeschreven regels samen, dat is etiquette.

Etiquette: een vies beestje? Nee, zeker niet. Je kan etiquette overal gebruiken. Thuis, in de badkamer of aan tafel. Op een feestje, in de klas of op de bus. Bij een eerste kennismaking of als je met je vrienden optrekt. Face to face of via het internet. Hoe kan je je best gedragen? Is dat altijd en overal hetzelfde? En wat levert het je op?

Auteurs Stefaan van Laere en Do van Ranst zijn een kei als het op goede manieren aankomt. Ze maken je met veel humor wegwijs in de do’s en dont’s van de etiquette, helpen je verder met de beleefdste en liefste tips in mailetiquette, verkeersregels, reglementen en tafelmanieren. Met dit boek scoor je enkel goede punten! Harmen van Straaten staat in voor de keurige illustraties.