Kinderboeken fictie

De voorspeller

de-voorspeller-coverIn februari 2012 verscheen bij Bola Editions ‘De voorspeller’, een nieuw spannend jeugdboek van auteur Stefaan Van Laere.

kijk HIER naar een filmpje over het boek.

Inhoud ‘De voorspeller’

Jonathan is geen gewone jongen. Hij heeft het gevoel dat niemand hem begrijpt. Wanneer hij ook nog eens beschuldigd wordt van een diefstal op school, dreigt hij helemaal tilt slaan. Is er dan echt niemand die hem steunt?
Het lijkt van kwaad tot erger te verlopen. En dan is er ook nog eens die val. Als dat maar goed gaat… Is er licht aan het einde van de tunnel?

Over de auteur

Stefaan Van Laere is beroepsauteur sinds 1988, intussen goed voor meer dan 50 boeken met een oplage van bijna 300.000 exemplaren. De auteur schrijft zowel voor kinderen als volwassenen, verzonnen verhalen en eveneens non-fictie. Voor de jeugd publiceerde hij onder meer De koffer, Sciencefiction (naar de gelijknamige film met de in hoofdrollen Koen De Bauw en Wendy van Dijk), Met je vinger in je neus (een etiquettegids voor kinderen), Daar is ‘ie dan! De avonturen van Sander Warredam, De dodelijke proef en meerdere verhalen en teksten voor de reeksen Vlaamse Filmpjes, (bestaat intussen al 80 jaar!), Leeskriebel, Zonnekind, Zonnestraal en Zonneland.

Technische gegevens

Stefaan Van Laere
De voorspeller
ISBN 9789490243356
126 pagina’s
Omslagontwerp: Kathelyne Van den Berghe
Leeftijd: + 12

Hoe bestellen?

België: het boek wordt u GESIGNEERD thuisgestuurd na storting van € 15,95 op rekeningnummer 979-5932740-31 met vermelding ‘1 ex. De voorspeller’.

Nederland: het boek wordt u GESIGNEERD thuisgestuurd na storting van: € 16,95 op IBAN nummer BE04 9795 9327 4031 (BIC ARSPBE22) met vermelding: ‘1 ex. De voorspeller’ .

www.bola-editions.be
info@bola-editions.be

De dodelijke proef

cover-251Een van de meest beklijvende kinderkoek envan Stefaan Van Laere is De dodelijke proef (oktober 2009), een uitgave van Kramat.

Met dit boek levert auteur Stefaan Van Laere een nieuw, spannend fantasy jeugdboek af, geschikt voor lezers die een portie spanning en sensatie aankunnen… Niet voor sissies dus…

Korte inhoud

De 10-jarige Abel zit zenuwachtig in de kleedkamer te wachten op de voorstelling van de schoolmusical tot hij ineens door de groene geest Agatha wordt ontvoerd naar het Geestenrijk.

Daar wacht hem een meervoudige bloedstollende proef, de ene nog dodelijker dan de andere… Zal Abel voldoende vindingrijk zijn om zijn vel te redden? Op de gemene Agatha hoeft hij alvast niet te rekenen, want die heeft het op zijn leven gemunt…

Het boek telt 146 pagina’s, en is een uitgave van uitgeverij Kramat. Absoluut megaspannend en zinderend, schreef een lezertje in een mail aan de auteur!

De cover werd ontworpen door Antoine Bomon. Je kunt de dodelijke proef bestellen door € 16,00 te storten op rekeningnummer 979-6257038-58 met vermelding ‘1 ex. de dodelijke proef’. Het boek wordt je dan gesigneerd thuis gestuurd. Het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar.

Uitgeverij Averbode

Ook voor uitgeverij Averbode levert auteur Stefaan Van Laere naast non-fictie ook geregeld fictiewerk af. Zo in 2011 en 2009 voor de reeks Leeskriebels de verhalen Achter de groene deur en De zoon van de wildeman (een vertaling van auteur Odile Hellmann-Hurpoil) en drie Vlaamse Filmpjes: De Jenaplaneet, Suzy Suikerwafel en de Bende van de Gouden Tand en Suzy Suikerwafel en de verdwenen aardbeientaart. Voor de tijdschriften Zonnestraal en Zonneland schrijft hij bovendien geregeld verhalen en ook non-fictie bijdragen.

Sander Warredam

sanderEen vorige fictiecreatie van Stefaan Van Laere voor kinderen was Hier is ‘ie dan! De knotsgekke avonturen van Sander Warredam, het eerste boek in de reeks rond wildebras en duivel-doet-al Sander Warredam. Deze deugniet van het zuiverste water zou je een eigentijdse jongensversie van bij ons van Pippi Langkous kunnen noemen. Sander heeft een absolute hekel aan school (wie niet, hoor ik veel kinderen al zeggen…) maar trekt zich daar niets van aan. Hij verzamelt de nullen bij hopen en leeft zich uit op het voetbalveld. Op school durft tijdens de speeltijd al eens een ruit sneuvelen, maar daar is zijn goede vriend Fred de glazenzetter absoluut niet kwaad om…
Sander heeft één zwak punt: zijn buurmeisje en klasgenootje Marieke voor wie hij door een vuur zou gaan. Zij kan hem door een simpele glimlach om haar vinger winden, en ze is de enige die ooit iets van haar gedaan krijgt…

De koffer

dekoffercoverDe koffer (2001) vertelt het drama van een oudere Russische vrouw die terugblikt op haar leven. Rode draad doorheen het boek is de Tweede Wereldoorlog, die vergeten lijkt tot ze ineens via een hakenkruis weer met haar verleden en neo-nazi’s geconfronteerd wordt…

Sciencefiction

sciencefictioncoverHet boek Sciencefiction (2002) is de adaptie naar jeugdroman van het gelijknamige filmscenario van Jean-Claude Van Rijckeghem en Chris Craps, een film met onder meer Koen De Bauw en Wendy van Dijk. In dit boek twijfelt Andreas eraan of zijn bizarre ouders aliens zijn…