De journalistieke carrière van Stefaan Van Laere begon al op zijn zestiende, toen hij zijn eerste artikels schreef voor het sportblad Sport ’70 (nu Sportmagazine). Tijdens zijn universitaire studies werd hij medewerker aan de stadsredactie Gent van dagblad Het Volk, wat hij na het behalen van zijn diploma combineerde met het hoofdredacteurschap van de stadskrant Gazet van Gent. Hij werd zefstandig auteur, en is sinds 1988 erkend als beroepsjournalist die intussen voor een massa bladen schreef waarvan hier een selectie.
Naast het schrijven van zijn boeken ontwikkelde Stefaan Van Laere gaandeweg een ruime journalistieke interesse. Hij pende in zijn begindagen ook bijdragen voor literaire bladen als Dietsche Warande & Belfort, het glossy magazine Flanders Boulevard en Beter Wonen, het lifestyleblad waarvan hij ook een jaar lang hoofdredacteur zou zijn.
In de jaren negentig schreef Stefaan Van Laere ook heel wat artikels voor de weekbladpers. Voor Tv-Expres (later opgeslorpt door Dag Allemaal) schreef hij drie jaar lang wekelijks meerdere reportages over zowel de televisie- als de culturele wereld. Ook Flair deed beroep op zijn pen voor interviews.

Later was hij ook drie jaar actief bij Telepro/Focus Knack, waar hij naast artikels over televisie, literatuur, sociale thema’s en commentaren ook een eigenzinnige column schreef.
Later volgden ook mannenblad Menzo en Feeling Wonen, meteen een terugkeer naar een van zijn grote liefdes, namelijk lifestyle in ruime zin.
Het schrijven van een aantal restaurantgidsen wakkerde een andere passie aan, de horeca. Stefaan werd dan ook gevraagd om bijdragen te leveren voor de gespecialiseerde vakbladen Horeca Magazine en Bistronews (Nederlands als Frans).
Kort samengevat is Stefaan Van Laere in feite een journalistieke veelvraat. Alles kan hem potentieel interesseren, en de journalistiek beïnvloedt duidelijk zijn boeken. En omgekeerd…

Het lijstje

In de loop der jaren schreef Stefaan Van Laere voor een uitgebreide reeks tijdschriften, kranten en bladen. Op het gevaar er te vergeten een overzicht: Dans.Magazine, Smaak, Che, Menzo, De Tijd, Goedgekeurd, Telepro (Focus Knack), TV-Expres, Feeling Wonen, Het Volk, Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen, Great Britain magazine (Nederland), Taste (Nederland), Gall & Gall (Nederland), Horeca Magazine, Bistronews, Gazet van Gent, Lentebeurskrant, Jaarbeurskrant, Sfeerkrant, Beter Wonen, Goedgekeurd, Flanders Boulevard, De Streekkrant, Delicatesse, Convenience, Royals, Dynasty, Medical News Weekend,…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.