Gisteren voorgesteld in de Gentse Cultuurkapel: ‘Bij gebrek aan piano’, de nieuwe dichtbundel van auteur Paul Cox (een uitgave van uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere)

Gisteren zondag 22 maart werd de nieuwste dichtbundel ‘Bij gebrek aan piano’ van auteur Paul Cox (een uitgave van uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere) onder massale belangstelling in de Gentse Cultuurkapel (Sint Antoniuskaai 10) voorgesteld. De auteur bewees hierbij eens te meer een vaste waarde te zijn het Vlaamse poëzielandschap.

Na een korte verwelkoming door auteur Stefaan Van Laere, tevens uitgever bij uitgeverij Partizaan, kregen de talrijke aanwezigen een gevarieerde en verrassende voorstelling. De zaal zat bomvol en auteur Paul Cox signeerde niet minder dan anderhalf uur lang zijn nieuwste bundel.

Auteur en literatuurkenner Frank Decerf schetste in lovende bewoordingen het werk van Paul Cox in het algemeen en zijn nieuwste bundel ‘Bij gebrek aan piano’ in het bijzonder. Frank Decerf studeerde literatuur in Cambridge en schrijft zelf poëzie en prozawerk dat in verschillende talen werd vertaald. Ook is hij een gewaardeerd jurylid van prestigieuze poëziewedstrijden en recensent in onder meer ‘De Auteur’.

Mezzosopraan Annaliva Bekaert, die een klassieke opleiding aan het Conservatorium van de Hogeschool Gent volgde, vervolmaakte zich door internationale contacten in onder meer Finland, Duitsland en Zweden. Ze liet zich bijstaan door Kristine Dehond voor enkele fel gesmaakte muzikale bijdragen.

Uiteraard kwam ook auteur Paul Cox zelf aan het woord. Samen met voordrachtskunstenaar Jevva Patoor las hij een aantal door het publiek fel gesmaakte gedichten uit zijn nieuwe bundel voor.

Bij wijze van uitsmijter kreeg het publiek nog een muzikale verrassing geserveerd. Het duo Kathleen Vandenhoudt en Pascale Michiels, die samen Billy & Bloomfish vormen, hebben een in het Engels vertaald gedicht van Paul Cox gebruikt als tekst voor een van hun nieuwste songs. Van bloedstollende schoonheid gesproken…

 

Enkele sfeerbeelden van de voorstelling.

frank decerf voor website

kristine dehond & annaliva bekaert voor website

paul cox voor website

jevva patoor voor website

Billy & bloomfish voor website

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto’s:

 

1. Auteur-recensent Frank Decerf.

2. Het muzikale duo Kristine Dehond & Annaliva Bekaert.

3. Auteur Paul Cox droeg voor uit eigen werk.

4. Ook voordrachtkunstenares Jevva Patoor las voor voor uit de nieuwe dichtbundel ‘Bij gebrek aan piano’.

5. Dat poëzie en muziek perfect samengaan en kunnen ontroeren bewezen Billy & Bloomfish (Pascale Michiels en Kathleen Vandenhoudt) met hun aangrijpende interpretatie van een van de gedichten van Paul Cox.

 

 

Meer info over het boek en hoe het te bestellen leest u op deze webpagina van uitgeverij Partizaan.Leave a Reply