‘Gelukkig groeien er geen bomen op de Noordpool’: roman van auteur Stefaan Van Laere (eerste boek van de nieuwe Gentse uitgeverij Partizaan) kan nu al besteld worden!

9789492007001Goed nieuws voor het Vlaamse en Gentse boekenlandschap: rond half mei verschijnt bij de kersverse Gentse uitgeverij Partizaan het allereerste boek, de psychologische roman ‘Gelukkig groeien er geen bomen op de Noordpool’ van de Gentse auteur Stefaan Van Laere. Het boek speelt zich af in de achterbuurten van de Gentse haven en vertelt het verhaal van Baziel, een man die een hoge dunk van zichzelf heeft en voortdurend kritiek spuit zijn omgeving… Iedereen kent wel een Baziel, en de auteur ontleedt haarfijn diens gedachtegang.
Het boek kost € 18,50 maar kan tot 15 mei aan de voorintekenprijs van € 15,00 besteld worden, en gratis verzending inbegrepen.

Hoe ‘Gelukkig groeien er geen bomen op de Noordpool’ bestellen?

U kunt € 15,00 storten op IBAN BE09 1450 5745 2957 BIC GEBABEBB, met vermelding: ’1 ex. Gelukkig groeien er geen bomen op de Noordpool’. Het boek wordt u dan gesigneerd en zonder verzendkosten thuisgestuurd.
U kunt ook terecht op de website van uitgeverij Partizaan om het boek te bestellen.

logo zwarte lijn op wit

31 Responses to “‘Gelukkig groeien er geen bomen op de Noordpool’: roman van auteur Stefaan Van Laere (eerste boek van de nieuwe Gentse uitgeverij Partizaan) kan nu al besteld worden!”

 1. Andy Van Daele zegt:

  Wat een knaller van een titel!

 2. Elisa Van Damme zegt:

  Mooie cover, vind ik… Ik heb even op de website van de nieuwe uitgeverij gekeken en vind het fragment dat daar van dit boek gepubliceerd is alvast een leuke ‘trigger’ die smaakt naar meer.

 3. Eddy Verrycken zegt:

  De titel (en het fragment op de website van Partizaan) maakt me alvast nieuwsgierig…

 4. Johan Vandecasteele zegt:

  Een nieuwe lente, een nieuwe Van Laere! En als surplus ook nog eens een nieuwe uitgeverij! Mijn dag is goed!

 5. Geert De Neckere zegt:

  In een lang verleden werkten we nog ooit voor hetzelfde tijdschrift, maar intussen ben ik al een tijdje op pensioen en heb ik nu eindelijk tijd om mijn boekenachterstand in te halen. Alhoewel, aan het tempo dat jij schrijft (en ik lees) blijft die berg maar groeien… :)

 6. Stefaan zegt:

  Snel even gekeken en na één dag al vijf reacties: mooi! Iedereen bedankt (ook zij die kwamen kijken en geen reactie achterlieten)…
  Ja Geert, ik herinner me je nog: minzaam, erudiet en wijnkenner. Geniet van je pensioen en van je boeken! Misschien zelf ook nog eens in de pen kruipen? Ik ken wel een uitgeverij voor je :) .

 7. Jonathan De Vreese zegt:

  De titel van deze roman deed me even de wenkbrauwen fronsen. Wàt? En dat wil zeggen dat het een goede titel is, want ik wil nu weten welke vlag de lading dekt.

 8. Eric De Wilde zegt:

  Als beginnend schrijver heb ik al verschillende van uw boeken gelezen. Uw no nonsens stijl bevalt me zeer. Ik vind u een unieke ‘stem’ in ons literair landschap hebben. Ik kijk dan ook uit naar dit boek! Het fragment dat ik gelezen heb, doet me verlangen naar meer.

 9. Stefaan zegt:

  fijn dat de titel in de smaak lijkt te vallen… Dat is vaak nog het moeilijkste aan een boek.

 10. Johan Delandtsheer zegt:

  Ziet er een mooie cover uit! het fragment kon me alvast zeer bekoren!

 11. Adriaan Van Tonghelen zegt:

  Mijn oma had net zo’n een fiets zoals op de cover van uw boek… Ik heb de eerste acht bladzijden gelezen en was aangenaam verrast. Die Baziel lijkt me er wel eentje!

 12. Johan Detaeye zegt:

  In het literaire wereldje heeft Stefaan Van Laere onmiskenbaar zijn eigen geluid. Dit wordt volgens mij een nieuwe belangrijke stap in zijn carrière.

 13. Nathalie Vermandel zegt:

  De cover en het fragment spreken me zeker aan! Ik weet al wat ik voor mijn verjaardag ga vragen…

 14. Etienne Dupont zegt:

  Eentje dat ik zeker in mijn persoonlijke bibliotheek van Gentse schrijvers (waarin uw werk al manifest aanwezig is) moet hebben!

 15. Stefaan zegt:

  Dank voor de vele warme reacties! Het leger partizanen groeit intussen aardig aan!

 16. Francine den Tandt zegt:

  Bedankt voor het boek! Het was een aangename verrassing dat het zo snel in mijn brievenbus zat! Ik ben meteen beginnen lezen en kan niet meer stoppen… Dat wordt GEEN televisie vanavond maar lekker Van Laere lezen…

 17. André Delva zegt:

  Mijn gelukwensen voor dit prachtig initiatief! Bij uw vorige uitgeverij (lees uw partner) had ik mijn bedenkingen, maar dit ziet er prachtig uit! Ik heb net een boek besteld en ben erg nieuwsgierig naar de eersteling van Partizaan.

 18. Krist De Pauw zegt:

  Ik moet bekennen dat ik eigenlijk niet zo vaak een boek ter hand neem, ook al omdat ik kam met een lichte vorm van dyslexie. Maar ik heb enkele boeken van auteur Stefaan Van Laere in de vorm van een luisterboek gehoord, het heet me aangezet om toch een van zijn romans gedrukte vorm te lezen. Wellicht zal ik dit ook met zijn nieuwe boek doen.

 19. Guy De Gendt zegt:

  Het doet me veel plezier vast te stellen dat auteur Stefaan Van Laere nog altijd ‘allive and kicking’ is, en blijkbaar met nog meer strijdlust dan ooit tevoren! Dat is goed nieuws voor de Vlaamse literatuur en boekenwereld in het algemeen en het Gentse schrijverswereld in het bijzonder. Hij toont het nodige initiatief door met zijn eigen uitgeverij uit te pakken waarin hij niet alleen werk van zichzelf maar ook van andere fictie en non-fictie auteurs gaat publiceren. Op zo iemand moeten wij Gentenaars trots zijn. Ik kan alleen maar een oproep doen om deze uitgeverij te steunen door de boeken te kopen en er publiciteit voor te maken.

 20. Conny Vandermeeren zegt:

  Uw personage Annemie uit de reeks rond commissaris George Bracke is voor mij echt een figuur van vlees en bloed. Ik houd ervan hoe u uw personages beschrijft en ze met rake bewoordingen weet neer te zetten.

 21. Lisa Kesteloot zegt:

  Ik heb goede herinneringen aan uw lezing op de school waar ik les geef aan het vijfde leerjaar. Sindsdien volg ik uw werk en heb ik al meerdere van uw thrillers gelezen. De titel en het fragment doen me hunkeren naar meer…

 22. Foodie zegt:

  Ik lees graag je culinaire artikels in Smaak en wil nu zeker ook deze roman lezen.

 23. Ronny Van Genechten zegt:

  Mooie cover! Dit zet me zeker aan om naar dit boek uit te kijken.

 24. Danny De Zeeuw zegt:

  Slaapt u eigenlijk ooit???

 25. Jonas De Vijlder zegt:

  Bestelling is doorgegeven en zat de volgende dag al in mijn bus. Knap!

 26. Jenny Debuysere zegt:

  Ik word door de cover en het fragment op de website van uitgeverij Partizaan wel nieuwsgierig, moet ik bekennen…

 27. Bart De Vaere zegt:

  Ik koop steeds boeken met het oog op een lekker lange leesvakantie aan het zwembad tijdens de zomer. Dit boek mag niet op mijn lijstje ontbreken.

 28. Anke Deschacht zegt:

  Ik moet bekennen dat ik vooral boeken uit de bib lees, maar daar zijn de uwe gelukkig ook ruim aanwezig.

 29. Stefaan zegt:

  Heel wat nachtelijke en ochtendlijke bezoekers, blijkbaar…:)

 30. Antoon Decaesstecker zegt:

  Er is hier in Gent de laatste tijd behoorlijk wat te doen rond de nieuwe uitgeverij Partizaan. Goed zo! We mogen trots zijn op oprichter Stefaan Van Laere die ons op boekenvlak op de kaart zet.

 31. wim zegt:

  ‘Gelukkig groeien er geen bomen op de Noordpool’ lag hier de dag nadat ik besteld had al in de bus en ik heb het in één keer uitgelezen! Hoofdpersonage Baziel is echt iemand ‘you love to hate’: een man met tal van kleine trekjes, helemaal in zichzelf gekeerd, boos op de omgeving en de hele wereld maar op zijn geheel eigen aparte manier toch consequent in zijn soms heel merkwaardige gedachten…
  De auteur slaagt erin virtuoos te balanceren op het slappe koord en weet aan het vaak troosteloze bestaan van de hoofdfiguur toch geregeld een onverwachts grappige noot mee te geven. Een echte aanrader!

Leave a Reply