Een stand van zaken na het eerste halfjaar van de Gentse uitgeverij Partizaan

het logo van de Gentse uitgeverij Partizaan (www.partizaan.be)

het logo van de Gentse uitgeverij Partizaan (www.partizaan.be)

Na enig proefdraaien kan uitgeverij Partizaan, het geesteskind van auteur Stefaan Van Laere dat halfweg 2014 het levenslicht zag, terugkijken op een erg boeiende en drukke periode waarin hij kon beroep doen op zijn meer dan 25 jaar ervaring in de wereld van de uitgeverijen en de (sociale) media.

Volgens het motto ‘even terugkijken om dan met vernieuwde moed weer vooruit te gaan’ kan de auteur-uitgever alleen maar tevreden zijn.

Meerdere nieuwe titels in diverse genres van verschillende auteurs zagen het levenslicht, en een aantal van deze auteurs zijn zeker niet aan hun proefstuk toe.

Zo publiceerde de Gentse auteur Kirsten Van Malderen na haar debuut ‘Cuberdons met lavendel’ ook de opvolger ‘Clara – de Gentse boetvaardige dochter’ bij uitgeverij Partizaan. Beide boeken werden tijdens een door het publiek fel gesmaakte voorstelling op een unieke locatie gepresenteerd, en ze kunnen op het nodige bijval van lezers, boekhandels en bibliotheken rekenen.
Andere auteurs van wie intussen verschillende titels bij uitgeverij Partizaan verkrijgbaar zijn, zijn dichter Alain Vanclooster uit Koekelberg (de op een historische legende gebaseerde bundels ‘Alena van Dilbeek’ en zijn meest recente werk ‘Ik, Christoforus van Canaan’) en de Aalsterse schrijfster Katrien Dierick (die na haar debuutroman ‘Raak me niet aan’ haar nieuwste boek ‘De indringer’ in de Maxzi Zoo in Aalst voorstelde).
Ook de bundel ‘Schaverdijntjes’ van de in Gent welbekende creatieve duizendpoot Machar Van Geyt kende een publieke voorstelling in het Gentse A Capella.
Een andere opmerkelijke titel van uitgeverij Partizaan isonder meer het boek ‘Bliksem in mijn hoofd’ van psychiatrisch patiënt en bestsellerauteur Felix Sperans (die onder meer een uitgebreid artikel in Dag Allemaal kreeg).
Ook auteur Antoine Emil is voor de lezers van uitgeverij Partizaan geen onbekende. Nadat hij eerder al het fel gesmaakte debuut ‘De laatste twintig dagen van het Vaticaan’ publiceerde, kwam hij nu op de proppen met coauteur Erik Ameele om samen de paardenroman “Prins” te schrijven.
Auteur Suzanne Wouters van het Bachbloesemcentrum De Bosrank uit Herk-de-Stad is intussen zelfs al aan haar vierde boek bij uitgever Stefaan Van Laere. In ‘Vrede van onderuit” gaat ze verder met deze originele, voor vele mensen een oplossing op tal van problemen biedende therapie.
En dan is er natuurlijk nog auteur Lucy Verbart uit Nederland, die met haar boek ‘Reisjes door verhalenland” een bundel (voorlees)verhalen voor kinderen schreef.

Bij uitgeverij Partizaan publiceerde Stefaan Van Laere ook enkele eigen boeken. Het symbolische debuutboek van de nieuwe uitgeverij was zijn roman ‘Gelukkig groeien hierboven op de Noordpool’ met een wel erg eigenzinnig hoofdpersonage. Verder volgden ook Van Laeres nieuwste wielerboek ‘Don Fredo’ over de Wondelgemse wielertrots uit de jaren 1920-1930 Fred Hamerlinck, de verzameling gekke verhaaltjes voor 10-12-jarigen ‘Sander gaat op stap’, deel één uit de nieuwe Pamfletreeks van uitgeverij Partizaan ‘Weg met de Kerk, leve het Geloof!’ en de bundel kindergedichten ‘Beestenboel!’.

Samenwerkingsverband met Nederlandse uitgeverij BOXpress

Het samenwerkingsverband met de Nederlandse uitgeverij BOXpress leverde al meteen tastbare resultaten op. Deze uitgeverij uit Den Bosch selecteerde 15 titels uit het rijke aanbod van uitgeverij Partizaan om ze op de Nederlandse markt (en ook daarbuiten) aan te bieden. Bovendien bracht deze Nederlandse uitgeverij in een co-uitgeverschap met Partizaan de allereerste Engelstalige roman van Stefaan Van Laere uit, getiteld ‘A dagger through my heart’. Al deze titels zijn vlot verkrijgbaar via de Nederlandse boekhandels en de diverse internetshops en platforms. U vindt de titels onder meer terug in deze webshop.

Meer informatie, de covers van de boeken en hoe ze te bestellen vindt u op de website van uitgeverij Partizaan.

One Response to “Een stand van zaken na het eerste halfjaar van de Gentse uitgeverij Partizaan”

  1. Catherine zegt:

    Lijkt me een behoorlijk dynamische uitgeverij! Leuk dat dit een Gents initiatief is, want op Borgerhoff & Lamberigts na ken ik eigenlijk geen enkele andere Gentse uitgeverij. En auteur Stefaan Van Laere is mij als thrillerliefhebber natuurlijk ook bekend.

Leave a Reply