‘Don Fredo’, boek van auteur Stefaan Van Laere over wielrenner Fred Hamerlinck in Wondelgem voorgesteld (uitgeverij Partizaan)

9789492007100

Vrijdag 12 december werd (waar anders…) in café Don Fredo in Wondelgem het nieuwste wielerboek van auteur Stefaan Van Laere voorgesteld.
Dit boek van uitgeverij Partizaan handelt over wielrenner Fred Hamerlinck die in de jaren 1920 en 1930 furore maakte. Hij won bijna 500 wedstrijden op de weg en op de piste, en staat geboekstaafd als de ‘koning van de kermiskoersen’. Een hardnekkige rugblessure dwong hem al op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn loopbaan, waarna hij in Wondelgem aan de statie met café Don Fredo begon.

Hoe bestellen?

- Vanuit België: stort € 25,00 op rekeningnummer IBAN BE09 1450 5745 2957 met vermelding ’1 ex. Don Fredo. U krijgt het boek thuisgestuurd.
- Vanuit Nederland: stort € 27,50 op rekeningnummer IBAN BE09 1450 5745 2957 met vermelding ’1 ex. Don Fredo. U krijgt het boek thuisgestuurd.

Op de foto’s: met vijfvoudig wereldkampioen Bertje Vermeire, een van de eregasten op de voorstelling, en met zoon Willy Hamerlinck, kleinzoon Fred Hamerlinck en de achterkleinzonen.
met bertje vermeire

met de hamerlincks

www.partizaan.be

6 Responses to “‘Don Fredo’, boek van auteur Stefaan Van Laere over wielrenner Fred Hamerlinck in Wondelgem voorgesteld (uitgeverij Partizaan)”

 1. Bert Bungeneers zegt:

  Ik was erbij, heuglijke avond! En een héél mooi boek!

 2. Bert de Backer zegt:

  Fred ‘don Fredo’, wat een coureur! Mijn vader Joop vertelde me over hem, want mijn opa Harrie heeft nog met hem gekoerst.

 3. stefaan van laere zegt:

  Leve don Fredo!

 4. jonas beernaert zegt:

  Een héél straf boek, mijn gelukwensen!

 5. murearlhjf zegt:

  Knap geschreven en veel mooie foto’s die je doen wegdromen…

 6. Marc Dhaenens zegt:

  Inderdaad, leve Don Fredo! En auteur Stefaan van Laere die er een erg mooi boek over geschreven heeft.

Leave a Reply