Portie dagelijks klein geluk

Elke dag een nieuw klein geluk… We dromen er allemaal van de lotto te winnen, maar soms ligt het geluk in kleine dingen.

Je kan overigens HIER reageren op deze rubriek door je commentaar na te laten. Bijvoorbeeld over wat voor jou ‘klein geluk’ is.

Een dagelijkse lepel levenslust

Tijdelijk is het kleine geluk even op wegens het overlijden van mijn moeder… Ik hoop snel de draad weer op te pikken.

Donderdag 3 maart 2011

Tussen nieuwjaar en de zomer in, typisch een dagje dat het lekker verder kabbelt… Het is zaak hiervan te genieten en te beseffen dat deze dag nooit meer terugkomt.

Woensdag 2 maart 2011

Gisteren fijn getennist en gefietst naar en van de tennishal, nu voelen de benen goed aan: een heel klein beetje heerlijke last van de inspanningen maar tegelijk aardig in vorm.

Dinsdag 1 maart 2011

Alweer een nieuwe maand en met de lente langzaam in beeld.

Maandag 28 februari 2011

Moeder ogenschijnlijk iets beter, dus daar kunnen we ons aan optrekken…

 Zondag 27  februari 2011

Een heerlijke zondag met vrienden op  bezoek, gezellig samen eten en kletsen, meer moet dat niet zijn…

Zaterdag 26 februari 2011

Vandaag de start van het wielerseizoen bij ons met de Omloop Het Nieuwsblad. Wat dan weer bij de portie dagelijkse ergernissen hoort is de naam van die koers, die voor mij altijd de Omloop het Volk zal blijven.

Vrijdag 25 februari 2011

Redelijk goed geslapen, straks naar het ziekenhuis en het openingsweekend van de Vlaamse koers staat voor de deur.

Donderdag 24 februari 2011

De hele dag in het ziekenhuis gezeten bij mijn moeder, de toestand is gelukkig stabiel als is ze nog erg zwak. Nu weer thuis, home sweet home!

Woensdag 23 februari 2011

Goed geslapen, nog geen negen uur en al geschreven, de dag oogt nog lang en veelbelovend!
 
Dinsdag 22 februari 2011

Vanmorgen eindelijk nog eens kunnen tennissen met sparringpartner Johan (5-5 na een intense wedstrijd) en dat maakt me vrolijk…

Maandag 21 februari 2011

Weer een nieuwe werkweek aangesneden en iedereen de deur uit. Straks naar de post (weer boeken naar hopelijk nieuwgierige lezers sturen) en wat boodschappen doen. Meer moet dat niet zijn!

Zondag 20 februari 2011

Met vrouw en dochterlief (terwijl de zoon nog lekker lag uit te slapen) naar de markt van Ledeberg – voor het eerst sinds jaren. Weer tal van merkwaardige gezichten gezien en allerlei lekkers gekocht…

Zaterdag 19 februari 2011

Deze namiddag eindelijk nog eens gaan fietsen, ik kijke r al naar uit!

Vrijdag 18 februari 2011

Vrijdag visdag.. Het geknipte moment om nog eens naar de Gentse Vrijdagmarkt te gaan en daar een voorraad vis in te slaan. Poes Nestor zal weer halfgek worden wanneer hij de vis ruikt, en krijgt dan ook zeker zijn portie…

Donderdag 17 februari 2011

Het pingpong wordt een gezamenlijk ontbijt (wegens Annie ziek) maar dat is minstens even leuk…

Woensdag 16 februari 2011

Vanmiddag een etentje met goede vriend Pol (ja, van de tango), dat is iets om naar uit te kijken!

Dinsdag 15 februari 2011

Zomarar een liedje neuriën dat eigenlijk nog niet bestaat en ik dus dringend moet opschrijven om het voor de mensheid te bewaren.

Maandag 14 februari 2011

Valentijn, maar daar doe ik niet echt aan mee. Zeker vandaag niet: nog uitziekend. Wat niet belet dat we er geen gezellig avondje kunnen van maken…

Zondag 13 februari 2011

Een dagje pyjama, want de griep hangt nog steeds in mijn lijf… Gelukkig is er sport op tv…

Zaterdag 12 februari 2011

Een dagje van wat uitzieken met straks een warm badje en straks toch weer cross op tv… Gisteren eten voor twee dagen gemaakt dus dat zit ook snor.

Vrijdag 11 februari 2011

Wat slapjes door een verstopte neus, maar ik moet vandaag gelukkig nergens naartoe… Wel nog flink wat werk op de plank dus dat wordt een beetje sloffen.

Donderdag 10 februari 2011

Goed geslapen en popelend om aan de werkdag te beginnen! Hupsakee vooruit!

Woensdag 9 februari 2011

Gisterenavond nog een grote bestelling binnengekregen en meteen is de tweede druk van mijn nieuwe thriller ook weer uitverkocht. Wordt dus nog eens herdrukken!:)

Dinsdag 8 februari 2011

Na twee weken niet kunnen tennissen (een keer ik ziek, een tweede keer tennispartner Johan die verhinderd was) straks eindelijk weer de tennisdegens kruisen!

Maandag 7 februari 2011

een nieuwe (werk)week breekt aan, maar toch nog even nagenieten van het fijne feest van gisteren… En de oesters waren héél lekker!

Zondag 6 februari 2011

Moeder wordt 80 vandaag, jochie! deze middag gaan we in Dynasty (een geweldig all you can eat restaurant mét oesters en inktvis met zijn allen vieren dat ze voortaan op tram 8 rijdt.

Zaterdag 5 februari 2011

Straks wordt hier een nieuwe computer geïnstalleerd, dus dat wordt weer even balen omdat er van alles veranderd is. Effen doorbijten en dat komt wel in orde…

Vrijdag 4 februari 2011

Alweer vrijdag, de week vloog opnieuw voorbij. En ik heb zin om vanavond frietjes te maken…

Donderdag 3 februari 2011

Gisteren was neefje Kobe jarig (8 jaar), zondag mijn moeder (80). Eén cijfertje maar tegelijk ook een heel leven verschil…

Woensdag 2 februari 2011

Raymond van het Groenewoud op de radio (‘Mijn vriend Jan’) en daar word ik blijkbaar vanzelf een beetje vrolijk van.

Dinsdag 1 februari 2011

Alweer een nieuwe maand en het eerste stof van het jaar is intussen gaan liggen. Klaar om er weer in te vliegen!

Maandag 31 januari 2011

Maandagochtend brengt altijd een dubbel gevoel: iedereen is hier de deur uit naar werk en school en ik blijf alleen achter. Maar dan kan ik ook lekker doen waar ik zin in heb, in niets bijvoorbeeld…
Zondag 30 januari 2011

Nog héél vroeg (eigenlijk nog nacht) maar nog wakker en een beetje vrolijk. Weet zelf niet waarom en ga het ook niet analyseren…

Zaterdag 29 januari 2011

Een drukke sportdag met zo meteen de finale van de Australian Open met Clijsters en nadien ook het WK veldrijden (vandaag voor juniores en beloften en morgen voor de vrouwen en elite).
Vrijdag 28 januari 2011

De terreur van ‘De allerslimste mens’ is eindelijk voorbij!
Donderdag 27 januari 2011

Net bij de ontbijtkoffie op de radio gehoord hoe Kim Clijsters de finale van de Australian Open haalde, en dat maakt me om een of andere reden vrolijk.

Woensdag 26 januari 2011

Nog altijd wat nasloffend van de griep, maar hoop doet leven.

Dinsdag 25 januari 2011

Een beetje nukkig omdat ik in de naweeën van de griep mijn wekelijks uurtje tennis vanmorgen moet missen, maar elk voordeel ‘hep’ zijn nadeel. Kan nu rustig wat verder werken.

Maandag 24 januari 2011

Maandagochtend, een vrolijk liedje van Lisa Dolittle ”skinny genes’) op de radio en weer een nieuwe week voor de boeg.

Zondag 23 januari 2011

Deze middag een familiefeestje voor de verjaardag van onze zoon Nathan (17 al), nog wat slapjes maar we slepen er ons wel doorheen!

Zaterdag 22 januari 2011

Al vroeg op en weer monter en fris, jochei!

Vrijdag 21 januari 2011

Gisteravond al rond 8 uur in mijn bed gekropen met 38,9 graden koorts, en deze morgen voel ik me al heel wat beter, zeker na een verkwikkend bad!

Donderdag 20 januari 2011

Het geluk zal er vandaag in liggen mij zo dadelijk naar de zetel te slepen en daar neer te ploffen om uit te zieken van de griep…

Woensdag 19 januari 2011

Home sweet home na een halve dag op stap (met moeder naar controle in ziekenhuis, alles goed)!

Dinsdag 18 januari 2011

Leuk was de reactie van John Flanders Prijs winnares Karin Vrielink die het goede nieuws in een pashokje vernam en waarschijnlijk de hele winkel bij mekaar schreeuwde…

Maandag 17 januari 2011

Beide kinderen waaronder de jarige zoon (17) zijn vandaag ziek en mama moet naar eht werk. Wat betekent dat ik het schip varende moet houden…

Zondag 16 januari 2011

Het nieuwe jaar is alweer een paar weken ver, maar toch straks nog een nieuwjaarsreceptie hier in het dorp van Oostakker. En cross op tv, wat wil een mens nog meer!

Zaterdag 15 januari 2011

Vandaag typisch een dag van slechte benene op de fiets, maar dan is het een kwestie van door te bijten en niet te forceren. En nu met zalig vermoeid een warm bad te nemen…

Vrijdag 14 januari 2011

Vrijdag visdag; straks ga ik naar de Vrijdagmarkt in Gent een visvoorraad voor enkele weken kopen en rustig wat rondslenteren. Dat zie ik pagweg Sam De Graeve nog niet doen, de hoofdredacteur van HUMO die vandaag zijn blad voor volgende week moet afsluiten… Sterkte Sam, ik drink wel een koffietje op je gezondheid…:)

Donderdag 13 januari 2011

Gisteren met de kinderjury vergaderd over de John Flanders Prijs en de Nederlandse auteur Karin Vrielink kwam als winnares uit de bus. Helaas kon men haar toen niet bereiken, hopelijk weet ze nu al dat ze gewonnen heeft!

Woensdag 12 januari 2011

Straks naar Averbode, waar op de gelijknamige uitgeverij een kinderjury uit onze selectie de winnaar van de jaarlijkse John Flanders Prijs zal kiezen. Altijd iets om naar uit te kijken!

Dinsdag 11 januari 2011

Klaar om het fietsros te bestijgen op weg naar de wekelijkse tennisclash. Het miezelt een beetje, maar een flandrien moet daar tegen kunnen…

Maandag 10 januari 2011

de eerste dag na de kerstvakantie, de kinderen zijn intussen zowat de deur uit en ik heb dan weer het rijk voor mij alleen…

Zondag 9 januari 2011

Het is iets vreemd, dat veldrijden. Een heel beperkt wereldje waarin de (kleine) top hoofdzakelijk Vlaams praat, op een verdwaalde Tsjech en een paar Hollanders na. En toch kijk ik nu al uit naar het Belgisch kampioenschap van deze namiddag met steeds weer dat handjevol tenoren…

Zaterdag 8 januari 2011

Zaterdagochtend 8u50, klaar voor een licht ontbijt, een krantje lezen en dan de fiets op. Want dat lekkere flesje Pouilly Fumé van gisterenavond dat ik met mijn schatje deelde moet uit het lijf gefietst worden…
Vrijdag 7 januari 2011

Een leuk liedje (‘The revalation’ van Lalalover) op de achtergrond, kopje thee bij de hand en buiten regent het zachtjes.

Donderdag 6 januari 2011

Net een lekker fruitontbijt genuttigd, Bart De Wever nog aan toe zeg!

Woensdag 5 januari 2011

Rust in het hoofd en klaar om er weer in te vliegen. Olé!

Dinsdag 4 januari 2011

Lichtjes zware benen van te  veel te sporten, wie kan dat zo vroeg op het jaar zeggen…

Maandag 3 januari 2011

Het gewone leven van alledag trekt zich weer op gang, de kinderen slapen nog (het is nu bijna negen uur) en het huis is rustig.

Zondag 2 januari 2011

De eerste luie zondag van het jaar, straks nog even naar de markt voor groenten en fruit en dan wat kokkerellen.

Zaterdag 1 januari 2011

Goed gevierd gisterenavond en vannacht, en daar gaan we vandaag nog een tijd mee door. En wonderwel vanzelf al ’2011′ geschreven!

Vrijdag 31 januari 2010

De laatste keer 2010 als jaartal, vandaag nog wat prutsen, een beetje fietsen om de benen na drie dagen sporten los te gooien en dan vanavond met het gezin de stad in. Er zijn slechtere vooruitzichten…

Donderdag 30 december 2010

Het oudejaar ligt op sterven, het nieuwe zit klaar om geboren te worden. O nostalgie, ik zal me alvast beginnen oefenen want het gaat weer een hele tijd duren voor ik het juiste jaar zal schrijven.

Woensdag 29 december 2010

Dochter Freya is net met veel enthousiasme vertrokken naar dag één van haar paardenkamp, joepie!

Dinsdag 28 december 2010

Dinsdagochtend dus tennis time! Met de fiets, dus dat wordt gecontroleerd schuiven à la Sven Nijs.

Maandag 27 december 2010

Zo’n dagje tussen kerst en oudejaar in, dus wat werken op nog niet eens halve kracht en een beetje mijmeren. En alweer cross op tv (avondcross in Diegem)…

Zondag 26 december 2010

Tweede Kerstdag, en dan doen we het van nature wat rustiger aan. Wat later opstaan, brunchen met de kliekjes en straks weer veldrijden op tv. Meer moet dat niet zijn!

Zaterdag 25 december 2010

Een kniesoor die nu zit te sikkeneuten… Kerstdag is typisch een dag van in alle rust wat te mijmeren, terug te kijken op wat goed was en reikhalzend uit te kijken naar wat nog moet komen.

Vrijdag 24 december 2010

Terug thuis van het stadhuis waar ik samen met medeschrijfster Anke Stefens (Little lady) op het stadhuis ontvangen werd.

Donderdag 23 december 2010

Het jaar begint uit te doven en ik heb besloten het de komende dagen wat rustiger aan te doen. Opruimen (in het hoofd en het bureau), wat lekker niksen om er dan weer tegenaan te gaan!

Woensdag 22 december 2010

Bijna kerstmis, en dan wordt een mens vanzelf wat milder. Vandaag staat niets bijzonder op het programma, heerlijk!

Dinsdag 21 december 2010

Vandaag volgens de kalender de echte begindag van de winter, maar we genieten al een paar weken van de sneeuw!

Maandag 20 december 2010

7u46, buiten trekt zich de dag moeizaam op gang. Sneeuwellende op de wegen overal, veel moet er niet mislopen of de boel draait in de soep. Maar ik denk aan Zen en laat het niet aan mijn hart komen.

Zondag 19 december 2010

De klok wijst 4u18 aan (a.m., dus héél vroeg). Ik ben wakker (al sinds 2 uur), ben ik de enige? Buiten is het wit van de sneeuw. Een kosmische ervaring…
PS ik merk dat mijn site op dit ontiegelijk uur vandaag al 6 bezoekers gehad heeft. Wie zijn ze, wat drijft ze?

Zaterdag 18 december 2010

Veilig terug met de wagen na een tochtje door de sneeuw en voor de rest van de dag blijf ik lekker binnen!

Vrijdag 17 december 2010

Buiten ligt weer een sneeuwtapijt en begint de ellende voor veel kinderen en volwassenen op weg naar school. Of toch niet…

Donderdag 16 december 2010

Nog wat nagenietend van de warme reacties op de verschijning van mijn 50ste boek…

Woensdag 15 december 2010

Niets bijzonder te melden, geen nieuws goed nieuws dus…

Dinsdag 14 december 2010

De eerste bestellingen voor de thriller komen binnen, dus dat zit snor…

Maandag 13 december 2010

Mijn nieuwe thriller is uit, nummer zeven intussen. En dat geeft me toch altijd weer een warm gevoel.

Zondag 12 december 2010

Zondagmiddag, binnen een half uurtje gaan we met zijn viertjes lekker eten in de Canar Bizaar hier in het dorp van Oostakker bij Lief en Guy. Joepie!

Zaterdag 11 december 2010

Net terug van een fietstochtje in de regen waarbij ik bitter weinig andere fietsers zag, klaar voor een warme douche en verse soep…

Vrijdag 10 december 2010

Volgende week komt mijn nieuwe thriller uit, nummer 7 al!

Donderdag 9 december 2010

Straks beroepshalve even heen en terug naar Antwerpen, hopelijk net na de files maar ik laat het allemaal niet aan mijn hart komen.

Woensdag 8 december 2010

Eens lekker in mijn ogen wrijven en straks een klein dutje doen wegens moe gaan slapen en moe weer opgestaan…

Dinsdag 7 december 2010

Nu eerst gaan tennissen en dan naar Brussel voor een etentje met onder meer de Taiwanese ambassadeur om zijn keuken beter te leren kennen. Er zijn ergere vooruitzichten…

Maandag 6 december 2010

De radio meldt 250 km files op de wegen en ik zit lekker binnen. Buiten hoor ik muziek van de arbeiders die aan de riolering in de buurt werken.

Zondag 5 december 2010

Gewoon een zondagje thuis met de familie; en de kinderen langzaam roderend op weg naar de examens.

Zaterdag 4 december 2010

Buiten ligt een wit sneeuwtapijt, en dan worden we toch weer een beetje kind. Voor zover we ooit volwassen geworden zijn…

Vrijdag 3 december 2010

Mij straks goed induffelen en op naar de Gentse Vrijdagmarkt om daar een voorraad verse vis in te slaan.

Donderdag 2 december 2010

Van geluk gesproken: gisteren was ik net terug van Averbode toen het begon te sneeuwen. Vandaag kan ik lekker thuis werken en zie ik vanuit mijn bureau hoe zich buiten een wit tapijt vormt dat door de auto’s langzaam in vieze blubber wordt veranderd. En mijn vrouwtje is vandaag ook thuis!

Woensdag 1 december 2010

Het is nu acht uur en nog donker buiten. Binnen een uurtje vertrek ik naar Averbode en ik ben vastbesloten mij niets aan te trekken van de koude, de files etcetera. Luisteren naar Radio 1, een mok thee bij de hand: pure zen!

Dinsdag 30 november 2010

Net terug van de wekelijkse tennispartij, met de fiets doorheen de sneeuw. Ik voelde me op momenten net Sven Nys!
Maandag 29 november 2010

Het wordt merkelijk kouder, men spreekt van sneeuw deze week maar vandaag mag ik lekker binnen blijven en thuis werken.

Zondag 28 november 2010

Zondagochtend en lekker ontbijten met het gezin, vrouwtje lief is net naar de bakker.

Zaterdag 27 november 2010

Net terug van een fietstocht van drie uur, goed ingeduffeld bij temperaturen rond het vriespunt. Heerlijk! De teentjes begonnen wat kou te krijgen ondanks twee paar dikke sokken, en nu ga ik in een lekker heet bad liggen weken, een dubbele mok gloeiende koffie binnen handbereik.

Vrijdag 26 november 2010

Alweer een paar boeken in de allerlaatste fase: het winkeltje draait hier op volle toeren!

Donderdag 25 november 2010

Niets wereldschokkend maar toch voer voor een klein momentje van geluk: deze morgen bij het maken van het dagelijks ontbijtfruitkommetje een peer in één keer geschild, en net klaar toen het water voor de thee begon te koken.

Woensdag 24 november 2010

Nog nagenietend van de tennismatch van gisteren: na meer dan een jaar eindelijk nog eens gewonnen met 6-3 van tennispartner Johan die nu natuurlijk helemaal in zak en as zit…:) Eat your heart out, Johan!

Dinsdag 23 november 2010

Na een weekje onderbreking wegens een val staat zo meteen weer een partijtje tennis op het programma, joepie!

Maandag 22 november 2010

Voor de meeste mensen is maandagochtend een verschrikkelijk moment, maar ik geniet er wel van: iedereen de deur uit, krantje gelezen en klaar om er aan te beginnen.

Zondag 21 november 2010

Vanmorgen al vroeg op de fiets naar de bakker, er hing een fikse portie mist (erwtensoep) en ik maar zingen…

Zaterdag 20 november 2010

Vrouwtjelief is een dagje met de academie naar Düsseldorf en ik moest gelukkig niet mee…

Vrijdag 19 november 2010

vandaag mag ik op uitnodiging Taiwanees gaan eten om die keuken te leren kennen, wat kan het leven van een culinair auteur zwaar zijn… :)

Donderdag 18 november 2010

Vandaag lekker thuis aan de slag met mijn vrouw, die op donderdag haar vaste vrije dag heeft. Er moet en zal gewerkt worden, maar het is toch net iets prettiger dan hier alleen te zitten klooien.

Woensdag 17 november 2010

Dag na dag weer opstaan en geen te grote dingen verwachten, gewoon tevreden zijn met wat je hebt.

Dinsdag 16 november 2010

Onverwacht deze ochtend niet kunnen tennissen wegens last van de schouder na een val, maar dat heeft ook zijn goede kanten. Nog een kopje koffie drinken bijvoorbeeld…

Maandag 15 november 2010

De zon schijnt weer na de zondvloed.

Zondag 14 november 2010

Vrouw en dochter kijken  (het is ongeveer 10u30) nog naar een stukje van een film van Harry Potter, zoonlief ligt nog in bed en ik zit aan de computer wat te prutsen. Zalig…

Zaterdag 13 november 2010

Ik moet vandaag de deur niet uit, gelukkig maar gezien de zondvloed die al twee dagen uit de lucht valt.

Vrijdag 12 november 2010

De day after, nagenietend van het verjaardagsfeestje en een klassiek optreden in de Bijloke…

Donderdag 11 november 2010

vandaag mijn verjaardag en op 11 november heeft iedereen vrijaf, dus feesten geblazen!

Woensdag 10 november 2010

De wetenschap dat we een dak boven het hoofd hebben en een koelkast vol eten en drinken. En daar dankbaar voor zijn.

Dinsdag 9 november 2010

Dat gevoel net voor je naar het toilet gaat voor dat verlossende laisser aller’…

Maandag 8 november 2010

Ik sta klaar om te vertrekken naar Hasselt en Beringen voor een dubbelreportage, en dat is toch een beetje genieten vooraf.

Zondag 7 november 2010

Dochterlief wil graag paëlla eten, dus weet ik weer wat gedaan!

Zaterdag 6 november 2010

Op het gevaar af eentonig te klinken: toch weer lekker een tweetal uurtjes gefietst, goed ingeduffeld en genietend van het ritje.  Heen en terug naar Waasmunter en onderweg even bij mijn broer binnen gewipt, goed voor 55 km.

Vrijdag 5 november 2010

Een moment van rust, van niets te moeten en te luisteren naar je eigen adem.

Donderdag 4 november 2010

Straks besprekingen met een uitgever over alweer een boek, jawel, in Antwerpen.

Woensdag 3 november 2010

Al (een beetje) gewerkt en nu het vooruitzicht van de krant te mogen lezen, een moment om van te genieten… Ook al staan er hoofdzakelijk roddels en slecht nieuws in…

Dinsdag 2 november 2010

Onderweg naar de wekelijkse tennismatch plat gevallen met de racefiets zodat ik enigszins gestresseerd aankwam (net op tijd) en weer verloren, maar dat kan de pret niet drukken! Ik genoot eigenlijk nog het meest van het ritje terug naar huis en voel nu een zalige vermoeidheid.

Maandag 1 november 2010

Allerheiligen, een dag om ietwat weemoedig te worden maar toch ook dankbaar in het besef dat mooie dagen niet ‘for granted’ zijn.

Zondag 31 oktober 2010

Buiten is nog alles stil, het dorp slaapt net als de huisgenoten. Een uurtje langer maffen dankzij het winteruur en dat doen de meesten blijkbaar…

Zaterdag 30 oktober 2010

Vandaag verjaardagsfeestje voor mijn dochter met de familie, jochee!

Vrijdag 29 oktober 2010

De laatste schooldag voor een weekje vakantie: daar worden niet alleen de kinderen, maar ook ik een beetje vrolijk van…

Donderdag 28 oktober 2010

Het jaar sleept zich verder door de herfst maar we proberen elke dag blijgezind weer op te staan.

Woensdag 27 oktober 2010

8u18, buiten is het nog donker maar ik zit hier lekker binnen met een stevige mok warme thee. Al een uurtje of twee wakker en het hoofd is helder.

Dinsdag 26 oktober 2010

Mijn klein geluk lag erin dat ik vanmorgen ben gaan tennissen en vooral dat de match gedaan was, want ik werd simpelweg afgedroogd… Maar gelukkig is mijn dochter jarig, joepiejee!
PS de stoppelbaard is weg…

Maandag 25 oktober 2010

Me in alle ernst afvragen of ik me vandaag ga scheren (wat ik al enkele dagen niet gedaan heb) of er lekker lui nog een dagje als een zwerver blijf bijlopen…

Zondag 24 oktober 2010

Straks ga ik naar een tentoonstelling met onder meer werk van mijn vrouw kijken en met de familie een hapje eten. En straks weer veldrijden op tv!

Zaterdag 23 oktober 2010

Het vallen van de bladeren maakt me nostalgisch en weemoedig. Het jaar raakt aardig op, en nog zoveel te doen…

Vrijdag 22 oktober 2010

Mij even in de gedachten van de schoolgaande jeugd en de werkende bevolking verplaatsend: het weekend staat voor de deur en dan begin ik vanzelf te zingen.

Donderdag 21 oktober 2010

Een sneetje zelf gebakken brood (van mijn vrouw) geproefd en de nasmaak is lekker!

Woensdag 20 oktober 2010

Eigenlijk helemaal niets te schrijven, dus ook niets negatief en dat is dan weer positief…

Dinsdag 19 oktober 2010

Laat het buiten maar regenen,, ik wip straks toch lekker in de auto om een potje te gaan tennissen…

Maandag 18 oktober 2010

De herfst breekt door en het wordt al aardig wat frisser, maar met een extra trui (of vandaag gewoon een trainingvest) aan hoef ik het vuur in mijn bureau nog niet aan te steken. Goed voor de portemonnee en het milieu!

Zondag 17 oktober 2010

De wetenschap dat het vandaag zondag is (toch net ietsje rustiger) en er straks weer veldrijden op tv is, zoals altijd dezer dagen… Duurt maar een uurtje en is meestal een leuk kijkstuk.

Zaterdag 16 oktober 2010

Het zonnetje schijnt hier net niet irritant in mijn rechteroog terwijl ik zit te tikken en op de radio speelt het heerlijk nostalgisch hitje ‘Come home’ van Amatorski.

Vrijdag 15 oktober 2010

Vanavond in hotelschool Elishout in Anderlecht de voorstelling van het boek ‘Samen aan tafel’, een multicultureel kookproject en nu al een van de absolute toppers van Bola Editions.

Donderdag 14 oktober 210

Nog een binnenpretje van gisterenavond: na de voorstelling van de eerste Flikkenstrip in het Gentse stadhuis op straat op Koen Crucke en zijn echtgenoot Jan gebotst. Best twee lieve mensen, en Koen is een fan van mijn thrillers (waarin hij zelf al eens voorkwam)…

Woensdag 13 oktober 2010

gewoon, ‘s morgens opstaan en blijgezind de dag tegemoet zien…

Dinsdag 12 oktober 2010

Net terug van mijn wekelijks tennisuurtje en ofschoon ik door tennispartner Johan werd afgedroogd heb ik toch genoten van de combinatie van fietstochtje naar de Blaarmeersen, het tennissen en het ritje naar huis.

Maandag 11 oktober 2010

Probeer het je vooral niet voor te stellen: ik moet nu dringend naar het toilet en neem Al Bundy-gewijs mijn krantje en een kopje koffie mee… Heerlijk toch…

Zondag 10 oktober 2010

Aansluitend bij gisteren: we kunnen nog lekker nagenieten buiten nu we pas het terras hebben laten overdekken. Buiten eten heeft toch altijd iets van vakantie en vrijheid.

Zaterdag 9 oktober 2010

Een huizenhoog cliché maar des te meer waar: het zonnetje schijnt vandaag lekker, net alsof ze nog een laatste keer dit jaar voor een mooie warme dag wil zorgen.

Vrijdag 8 oktober 2010

Het leven van een schrijver kan mooi zijn, zeker als je van je hobby je beroep hebt kunnen maken. En dan meteen gestopt bent met werken…

Donderdag 7 oktober 2010

Nog even nagenieten van gisteren: het was fijn bij Winiefred (hartelijke dame dat ze is) en we zijn lekker bij een plaatselijke Italiaan gaan eten. Toffe madam!

Woensdag 6 oktober 2010

Straks zie ik kruidenvrouw Winiefred Van Killegem, joepie!

Dinsdag 5 oktober 2010

Vandaag begint het nieuwe tennisseizoen. Niet in het professioneel circuit, maar wel in de never ending tour tussen tennispartner Johan en ik. Het zoveelste jaar op rij – ik ben de tel kwijt – staan we van begin oktober tot einde maart trouw elke dinsdagochtend op het terrein om de rackets te kruisen. Ik fiets er doorgaans naartoe, een goede opwarming en ideaal om de geest vrij te maken.

Maandag 4 oktober 2010

De portie van vandaag schijf ik door naar mijn dochter Freya (13) die nu – rond half negen – nog lekker op haar bedje ligt op een maandagochtend wegens pedagogische studiedag… Maar ze zal straks wel opstaan en dan ga ik samen met haar het restantje van mijn ontbijt dat ik speciaal heb bewaard nog nemen.

Zondag 3 oktober 2010

Vanmorgen vroeg al naar tv gekeken en Thor Hushovd wereldkampioen wielrennen zien worden. En daar word ik blijgezind van omdat er geen ‘pannenkoek’ gewonnen heeft.

Zaterdag 2 oktober 2010

Het vallen van de bladeren zet aan tot enige nostalgie.

Vrijdag 1 oktober 2010

Net naar het WK wielrenners voor de -23 jarigen gekeken, en dat ‘s morgens omdat het in Australië plaatsvindt. Wel een ietwat vreemd maar toch prettig gevoel zo net na het ontbijt.

Donderdag 30 september 2010

Lekker thuis met mijn vrouw. Om te werken zij aan zij…

Woensdag 29 september 2010

Ach, die Wase stem van Tom Lanoye op de radio, lyrisch over priester-dichter-leraar Anton Van Wilderode…

Dinsdag 28 september 2010

Ach, hoe zoet smaakt de liefde op een dinsdagochtend…

Maandag 27 september 2010

Luidkeels meezingen met de radio want er is toch niemand die me hoort…

Zondag 26 september 2010

Gisteren dan toch niet gefietst wegens de regen, maar dat heb ik dan nog te goed. En deze namiddag ga ik naar een muziekoptreden van regisseur Lieven Debrauwer in Roeselare.

Zaterdag 25 september 2010

Dat heerlijke moment van te weten dat ik straks op mijn koersfiets ga springen om de benen lekker los te rijden…

Vrijdag 24 september 2010

Mijn zusje wordt vandaag 40 en is nu in Rome (verrassing van haar partner), ik geniet van op afstand een beetje mee…

Donderdag 23 september 2010

Lekker thuis alleen met mijn vrouw…:)

Woensdag 22 september 2010

Het wordt hopelijk een dag zonder veel geschiedenis, in die zin dat de zon nu lekker schijnt, ik zin heb om veel te schrijven en er hopelijk geen rampen gebeuren.

Dinsdag 21 september 2010

Mijn vrouw gaat straks rond 9 uur werken (‘de late’) maar zit hier nu zij aan zij met mij aan haar laptop, en ik aan de mijne (of die van mijn zoon). Een huislijk, rustig tafereeltje, en straks heb ik het rijk voor mij alleen…

Maandag 20 september 2010

Ik weet het, leedvermaak is niet mooi, maar toch… Ik zit hier lekker thuis voor de computer, en op de radio worden weer tal van files gesignaleerd. En ik ga nog een kopje thee nemen!

Zondag 19 september 2010

Net jankende poes Cleo binnengelaten die blijkbaar aandacht nodig had, want ze loopt hier op mijn bureau te dralen en kopje te geven, met haar staart voor het scherm zodat ik niet goed zie wat ik schrijf…

Zaterdag 18 september 2010

Alweer zwanger van een boek (dit keer over inclusiedans) en wachtend op medeauteur Pol Van Assche, een mooi begin van de dag…

Vrijdag 17 september 2010

Net een kopje koffie gedronken en nu staat er ook nog een mok thee klaar, van citroenmelisse in de tuin. En daar ga ik nu eens van genieten zie!

Donderdag 16 september 2010

Een geluk en meteen een ergernis die ik kan verhelpen door de rolluik te laten zakken: het zonnetje dat net in mijn gezicht schijnt…

Woensdag 15 september 2010

Een van die dagen dat er eigenlijk liefst niet veel gebeurt. Dus gewoon het leven van alledag, meer hoeft dat niet te zijn.

Dinsdag 14 september 2010

Een klein gelukje van mijn zoon die vandaag wegens  pedagogische studiedag geen school heeft en dus nu (rond negen uur) nog lekker in zijn bed ligt te maffen. Maar ik ga er hem straks toch uitjassen…

Maandag 13 september 2010

Een nieuwe week begint, het huis voor mij alleen en vol energie om veel te schrijven. Hier en nu moet en zal het gebeuren, ik loop over van inspiratie.

Zondag 12 september 2010

Niets fijner dan een lekker lang ontbijt met het gezin (en een logeetje), en dan wat in de krant lezen (ook al zijn het bijna allemaal roddels of negatieve berichten).

Zaterdag 11 september 2010

Een huizenhoog cliché, maar goed weer maakt gelukkig(er). Vandaag was het een onverwacht mooie zonnige dag, en dan fiets ik graag een aardig stukje. En nu is het avond, en straks kijken we met zijn allen naar The Simpsons.

Vrijdag 10 september 2010

Terug van een uitstap naar de Vrijdagmarkt, daar mijn portie vis gekocht om in te vriezen en wat staan kletsen met Peter Arnout, muzikant en tweedehands boekenverkoper die met een kraampje bij Sint-Jacobs staat. Een levensgenieter die zei dat ik er goed uitzag, en zeker de groeten moest doen aan de schonere helft van mijn bed…

Donderdag 9 september 2010

Ik zit hier lekker aan mijn computer en voel mijn kater Nestor tegen mijn rug liggen spinnen…

Woensdag 8 september 2010

Regen, regen en nog eens regen, en ik moet de deur niet uit…

Dinsdag 7 september 2010

Het zalige gevoel van al heel vroeg (half zes) wakker te zijn, en in huis en buiten is alles nog rustig en vredig. Iedereen slaapt, behalve de haan van de buren die kraait.

Maandag 6 september 2010

Maandagochtend, de kinderen zijn de deur al uit en straks vertrekt ook mijn schatteboutje naar haar werk. En ik heb het huis de hele dag voor mij alleen om lekker te schrijven. En in het vooruitzicht dat ze straks allemaal weer naar huis komen natuurlijk…:)

Zondag 5 september 2010

Na twee dagen van beschuit eindelijk weer vast voedsel kunnen eten én binnenhouden…

Zaterdag 4 september 2010

Vandaag is het ver zoeken naar een straaltje licht op deze sombere dag, want ik ben ziek en kan niet naar de begrafenis van mijn nonkel gaan. Misschien dan toch maar het bescheiden zonnetje?

Vrijdag 3 september 2010

Voel me vandaag belabberd, en de portie klein geluk ligt vooral in de hoop dat het zal overgaan.

Donderdag 2 september 2010

Het leven dat weer zijn gewone gang gaat, en eigenlijk niets bijzonders te melden. Te weten dat je zulke momenten moet koesteren.

Woensdag 1 september 2010

Vandaag 1 september, eerste schooldag, en ik moet allang niet meer naar school!:)

Dinsdag 31 augustus 2010

Dat gevoel van de laatste vakantiedag dat wel nooit zal overgaan, ook al zit ik allang niet meer op school: een beetje kriebelend in de buik, nog één dagje lekker niksen en dan begint ‘het’ weer…

Maandag 30 augustus 2010

Mijn moment van klein geluk heeft eigenlijk te maken met een heel groot verdriet. Gisteren vernam ik het onverwachte overlijden van mijn nonkel Maurice, pas 63 jaar oud. Een zware klap voor de familie, in de eerste plaats voor zijn vrouw en zoon maar hij was eigenlijk overal graag gezien. Vandaag koester ik een heel mooie herinnering aan hem toen ik denk ik een jaar of tien oud was. Nonkel Maurice wist van mijn fascinatie voor Eddy Merckx en had bij een van zijn bezoekjes een gele trui met daarop een afbeelding van het hoofd van een lachende Eddy mee. Voor mij een ongelooflijke verrassing, want ik wist toen niet eens dat er zulke truitjes bestonden. Hij had het truitje ergens op een markt zien liggen en was op zijn stappen teruggekeerd om het voor me te kopen. Ik heb het truitje jarenlang gedragen, tot ik eruit gegroeid raakte en het helemaal versleten was, en dan heeft mijn moeder het nog een tijdje als schoteldoek gebruikt om het zo tenminste nog in huis te hebben. Ik zal je nooit vergeten, nonkel Maurice.

Zondag 29 augustus 2010

De schoolvakantie raast naar zijn einde, een reden te meer voor de kinderen om er in extremis nog iets van te maken. Hier in Oostakker maken ze dat goed door dan een kermis met op dinsdag oogststoet te organiseren. Niet dat ik een kermisganger ben (integendeel), maar gewoon te weten dat het kermis is stemt me vrolijk. Ik zal wellicht niet eens gaan maar voel me toch opgelaten als een kind. En dat ben ik eigenlijk ook nog…

Zaterdag 28 augustus 2010

Deze mooie van Nicole De Bruyn:

“Een dag waarop je iemand kan blij maken

met een vriendelijk woord

waarop je iemand kan doen her -aanhaken

je iemand hebt aangespoord

door te gaan ondanks tegenslag

door te gaan met een lach!”

bedankt, Nicole!

Vrijdag 27 augustus 2010

Vanavond de Memorial Ivo Van Damme en ook al ben ik er in tegenstelling tot vorig jaar niet live bij, toch kijk ik er naar uit.

Donderdag 26 augustus 2010

Mijn stoppelbaard voelen en weten dat ik me straks nog ga scheren en dan weer herboren voelen.

Woensdag 25 augustus 2010

Gewoon het feit dat je een nacht heerlijk mag slapen en dan weer opstaan. De krant die in de brievenbus zit. Een ontbijt met mijn vrouw. De kinderen die straks ook zullen opstaan. Kortom, een dag zonder nieuws.

Dinsdag 24 augustus 2010

Het vooruitzicht van een dagje aan zee in Nieuwpoort ter gelegenheid van de dag van de Belgische Noordzeegarnaal (met minister-president Peeters), een boottochtje, uiteraard het proeven van de garnalen, en mijn zoon gaat mee!

Maandag 23 augustus 2010

Ik was vannacht al rond vier uur wakker door een ongelooflijke plensbui die de straat blank zette. Iedereen sliep, en ik voelde de kracht van de natuur.

Zondag 22 augustus 2010

De geur van de verse bakker op zondagochtend, en dan naar huis met boterkoeken en mastellen. In het vooruitzicht van een lange, lome dag.

Zaterdag 21 augustus 2010

Buiten de haan van een van de buren die kraait en dat doet mij aan mijn jeugd denken. Afwisselend dat beest vervloeken (zeker om zes uur in de ochtend) en dan weer jezelf overgeven aan de nostalgie.

Vrijdag 20 augustus 2010

Een geluk(je) zo banaal als het groot is maar toch: er kondigen zich nog een paar zonnige dagen aan en dat is voer voor nostalgie nu de zomervakantie van de kinderen naar zijn einde loopt. En nog even nagenieten van gisteren op bezoek bij Annie.

Donderdag 19 augustus 2010

Te weten dat ik straks, over een uurtje of zo, op mijn Scott racefiets spring en naar een goede vriendin rijd. De rest van het gezin plus een vriendinnetje van mijn dochter gaat met de wagen, maar ik wil eerst nog eens lekker uitwaaien richting Vlaamse Ardennen. Joepie!

Woensdag 18 augustus 2010

Weten dat ik zo meteen ga opstaan en een kopje koffie zetten. Voor mij alleen…

Dinsdag 17 augustus 2010

Wat ook een portie klein geluk kan genoemd worden: vanochtend lukte het net niet om een appel in één keer te schillen. Net niet, daar kan ik mee leven. Heb ik ook nog iets om naar uit te kijken…

Maandag 16 augustus 2010

Ook van een regenbui (zoals er nu een neerplenst) kan een mens genieten. Zoals componist Dirk Brossé me ooit zei: een mens heeft zijn seizoenen nodig. Regen maakt nostalgisch naar betere tijden, en zorgt tezelfdertijd voor nieuw leven.

Zondag 15 augustus 2010

Niets dat mijn goed humeur stuk kan krijgen, zelfs niet de eucharistieviering op Radio 1. Mijn moeder en ik luisteren samen ALTIJD naar Radio 1 en Radio 2: ik steeds naar Radio 1, behalve op zondagvoormiddag wanneer de ‘mis’ wordt uitgezonden en ik doorgaans overschakel naar Radio 2 (De Pré Historie), en mijn moeder maakt dan de omgekeerde beweging. Maar nu ben ik even te lui om mij naar de radio te  begeven, en ik luister dus – goedgemutst! – naar de kerkgezangen.

Zaterdag 14 augustus 2010

Die zalige vermoeidheid van bijna drie uur fietsen… Naar Kluisbergen en terug en onderweg wel plat gevallen, maar dat mag de pret niet drukken. Gisteren trouwens eerst naar de Blaarmeersen gefietst, daar getennist en dan terug gefietst, en ‘s avonds nog vijf kilometer gelopen met met zoon Nathan (16) die wat aan zijn conditie wil doen. Leve de jeugd!

Vrijdag 13 augustus 2010

Eigenlijk een moment van enkele dagen terug: fietsend even binnen gewipt bij mijn moeder, en die gaf me een complimentje over mijn stralend witte wielershirt van Astana. Nee, niet die recente met blauw en geel waarmee de briesende stier Vinokourov deze Tour keer op keer in de aanval ging, maar hun vroegere met inderdaad heel veel wit. Mijn moeder notabene, die in haar leven vrachtwagens vol vuile was verwerkt heeft en als een expert terzake geldt.

Donderdag 12 augustus 2010

Gewoon weten dat ik morgenvroeg ga tennissen met vaste tennispartner Johan, die net ietsje beter is dan ik maar dat geeft net de nodige adrenaline om toch proberen te winnen. Ik ga vandaag nog even de benen losgooien met de fiets om zo helemaal klaar te zijn.

Woensdag 11 augustus 2010

Net een paar koppen kruidenthee gedronken, citroenmelisse, en dat smaakte. En ja, ik weet het wel, kruidenthee bestaat eigenlijk niet, we moeten het een kruideninfusie noemen want thee wordt van de theeplant gemaakt. Maar dat dus geheel terzijde.

Dinsdag 10 augustus 2010

Langzaam valt het leven na een reisje van een week naar Portugal weer in de gewone plooi en raak ik opnieuw gewend om zelf voor het ontbijt te zorgen. En straks doe ik boodschappen, intussen routine maar een mens heeft rituelen nodig om structuur in de chaos aan te brengen.

Maandag 9 augustus 2010

Lekker uitgeslapen, en thuis is gelukkig alles zoals voorheen. De eerste inkopen gedaan, er is weer eten in de ijskast en de drie poezen waren erg blij ons terug te zien.

Zondag 8 augustus 2010

Terug naar huis, en dat is dus weer thuiskomen. Maar je moet natuurlijk eerst weggaan.

Zaterdag 7 augustus 2010

Een ritje met de paardenkoets met dochterlief (en zoonlief en vrouwlief) in Cascais, en de dochter had nog meer geluk want er was ook nog een springconcours in de plaatselijke hippodroom.

Vrijdag 6 augustus 2010

Zien dat het water van de Atlantische Oceaan werkelijk blauwer is dan de Noordzee, en niet weten of dat van enig belang is.

Donderdag 5 augustus 2010

In een ander land zijn en weten dat je er niet lang genoeg verblijft om te denken dat je de plaatselijke gewoonten onder de knie krijgt, dus doe je gewoon niets…

Woensdag 4 augustus 2010

Aan je arm krabben waar het jeukt en te beseffen dat er straks in weer een nieuw hotel een ontbijt wacht… Wait and see, we hebben hoop en willen graag verrast worden.

Dinsdag 3 augustus 2010

Nee, nog geen fado gezien, maar de hoop leeft…

Maandag 2 augustus 2010

Gewoon, na een vermoeiende cruisedag door Lissabon het hoofd op een zacht kussen kunnen te rusten leggen…

Maandag 2 augustus 2010

Vandaag vrouw en kinderen meegenomen naar de wijk Belem in Lissabon, waar we uiteraard de vermaarde pasteis de Belem gegeten hebben. Pasteitjes die al sinds 1837 volgens hetzelfde recept gemaakt en verkocht worden, en uiteraard doet de sfeer ook veel. Ze zijn best lekker zonder nu ook weer belachelijk lyrisch te doen, en je merkt aan alles – de obers, de eetzaal met de prachtige tegeltjes – dat het om een lokale klassieker gaat.

Zondag 1 augustus 2010

Vanmorgen heel vroeg geland in Lissabon, en na een lange dag had mijn vrouw ’s avonds nog zin in een klein hapje. De kinderen lagen al in bed, en we kuierden rond in de buurt van ons hotel Florida. Best een mooi hotel op een mooi plein, maar toch vonden we niet echt iets. Mijn vrouw begon al te knorren met het vooruitzicht van een knorrende maag, en als vrouwen beginnen te zeuren let je best op want doorgaans hebben ze wel een reden. Tot de vriendelijke receptionist van ons hotel ons wees op de eettent die zich blijkbaar in dezelfde blok bevond, de Great American Disaster. Een echte American diner stijl Happy Days met foto’s van The King en Marilyn Monroe, en we aten er warme appeltaart. Voor mijn met een Jack Daniel’s erbij, jochei…

Zaterdag 31 juli 2010

De prettige chaos de dag voor je op reis vertrekt, en alles is net ingepakt geraakt. Documenten keurig opgeborgen en gekopieerd, en de rest van de familie loopt een beetje als een kip zonder kop rond. Maar hier in het oog van de orkaan is alles rustig…

Vrijdag 30 juli 2010

Gewoon maar een zomerse vrijdag, twee dagen voor we op reis vertrekken en ‘het vat is af’. Met andere woorden, ik ben er aan toe na alweer een druk werkjaar. Het tijdstip om even terug te kijken, genieten van het geleverde werk en de batterijen op te laden. En de postbode is al geweest, en vandaag waren er geen rekeningen voor me bij.

Donderdag 29 juli 2010

Gewoon hier nu rond een uur of negen ‘s morgens aan mijn computer zitten, en het belooft een dag met mooi weer te worden. En een van de pozen (Vlinder) zit in mijn bureau in dozen te scharrelen en kruipt nu snuffelend in de kast. En er speelt een liedje van Coldplay op de radio. Ja, die groep die goed scoort bij dames van middelbare leeftijd, plaag ik mijn vrouw wel eens. En de poes blijft maar ijverig snuffelen, en zit nu op tafel. En springt er weer af.

Woensdag 28 juli 2010

De dagelijkse portie viel me eigenlijk vannacht te beurt, ik schat zo rond een uur of drie. Ik kon de slaap maar moeilijk vatten, maar had ineens de titel voor een nieuw boek. Nee, ik verklap hem lekker niet, het is er eentje die ik wil vastleggen voor mijzelf. Normaal heb ik altijd pen en papier naast mijn bed liggen, maar nu was dat niet het geval. Denk ik, want ik heb niet eens gekeken. Ik heb intussen enige ervaring en weet dat een ingeving maar echt goed is als ik ze mij ‘s morgens bij het wakker worden nog voor de geest kan halen. En jawel hoor, dat was zonet nog het geval! Titel – en bijhorende ondertitel – zijn intussen keurig genoteerd en opgeslagen. En nu het boek nog schrijven…

Dinsdag 27 juli 2010

Vandaag ben ik te gast in het wielermuseum van Roeselare in aanloop naar het criterium van vanavond. Ik zal er niet alleen zijn, want ook Johan Museeuw, Filip Meirhaeghe en Patrick Sercu worden verwacht. Kijk, daar geniet ik nu al op voorhand van.  Ieder mens heeft recht op een kleine afwijking, en bij mij is dat wielrennen. Net na de Tour val ik altijd een beetje in een zwart gat maar dank zij de mensen van radioclubfm die mij voor een interview hebben uitgenodigd zal het een val met een landing op een berg pluimen zijn…

Maandag 26 juli 2010

Ik was alweer vroeg wakker (zo rond 3u30) en lag nog wat te woelen in bed. En viel dan weer in een halfslaap en droomde dat het huis blijkbaar een extra ruimte had. Ik hoorde het geluid van piepende vogeltjes in hun nest en ging kijken. Het was in orde; de moeder fladderde rond en voederde haar hongerige kroost. Pas toen viel mij nog een deur op. Die was er gisteren toch niet? Nieuwsgierig ging ik naar binnen en zag tot mijn grote verbazing een soort overdekte hal met allemaal tafeltjes vol boeken. Tientallen klanten neusden nieuwsgierig in de boeken en kochten ze met stapels. En kijk, boven was er nog een soort chique gaanderij met tafeltjes vol etende mensen. Jammer dat ik rond 7 uur wakker werd…

Zondag 25 juli 2010

Deze dagelijkse portie klein geluk dateert eigenlijk al van gisteren, toen ik ging fietsen en onderweg in het wielermuseum van Oudenaarde stopte. Ik kocht er enkele wielertruien, waaronder een gele trui van Molteni (Eddy Merckx!) en een kleurrijke trui van Astana. Aan de kassa werd ik bediend door niemand minder dan Freddy Maertens. Ik haatte Freddy als kind omdat hij aan de troon van Merckx kwam schudden, maar intussen weet ik wel beter en besef ik dat hij een van onze absolute wielergroten aller tijden is. Freddy bediende me prima en wist perfect de barcodes te scannen, de computer te bedienen en mijn truien van het beschermende ‘tag’ te ontdoen. Het ga je goed, Freddy…

En o ja, ik fietste vlot 100 km en ben dus goed aan het opbouwen.

Zaterdag 24 juli 2010

Hoe blij was ze, onze poes Vlinder – de naam werd gegeven door mijn dochter – toen ik vanmorgen al om 6u30 wakker was en mijn bureau binnenging! Ze was daar de hele nacht opgesloten, en ik meende al dat ik haar had horen miauwen. Snel trippelde ze de living in, richting achterhuis waar ze door het kattenluik naar buiten kan. Ik was al even blij dat ze geen boodschap had achtergelaten, en nu ik toch helemaal wakker ben denk ik dat ik mijn eerste kopje espresso van de dag ga zetten. En een stripverhaal lezen van de oogst die we van de Gentse Feesten hebben meegebracht, nu de krant nog niet in de bus zit.

Vrijdag 23 juli 2010

Simpelweg blij zijn omdat het eens goed regent en de lucht gezuiverd wordt. En eigenlijk niets bijzonder op het programma hebben, dus we zien wel wat de dag brengt. Toch hoop ik stiekem dat de lucht nog opgeklaard raakt zodat ik vandaag nog wat kan gaan fietsen, maar als dat niet gebeurt is het maar zo. Vandaag fietsen de renners in de Tour naar Bordeaux, dus dat wordt ongetwijfeld weer sprintles. Of ook niet, mij maakt het niet uit, zolang de winnaar de zege maar verdient.

Donderdag 22 juli 2010

Dochter die duidelijk een aardje naar haar vaartje heeft… We zijn beiden al vroeg op en kunnen nu samen van ons ontbijt genieten terwijl mama en zoon nog van een welverdiende rust genieten. Het krantje ligt klaar, ik ga een kopje koffie genieten en straks hebben we een dagje aan zee bij vrienden op het programma. Mijn liefje, wat wil je nog meer? Nu rap naar de dochter toe, want anders zit ze daar maar alleen aan de ontbijtafel… En de poezen zullen ook wel honger hebben.

Woensdag 21 juli 2010

Hoe een opdoffer(tje) toch een portie klein geluk wordt: vanmorgen vroeg wakker en naar beneden om de krant uit de brievenbus te halen, en me dan gerealiseerd dat het vandaag nationale feestdag is en er dus geen krant uitkomt. Maar gelukkig had ik een stapel strips liggen die ik gisteren op de Gentse Feesten gekocht had, bij vriend Peter Arnout (een van ons meest getalenteerde en misschien wat onderschatte muzikanten, zoek maar eens op internet naar Melnik). Een kopje koffie gezet voor mijn schat en mij, en dan lekker op bed gelezen in een oude Thomas Pips… En de rest is privé…

Dinsdag 20 juli 2010

Zomaar, net na middernacht (0u26, dus technisch gezien al dinsdag…) blij zijn, een leuke dag achter de rug en nu lekker slapen met mijn geliefde zonder dat er iets moet gebeuren… En straks, een fijne, zorgeloze dag en vanavond nog eens de fiets op richting  Gentse Feesten volgens het motto niets moet alles mag…

Maandag 19 juli 2010

Wakker om 6u30, naar beneden gegaan en de krant lag al in de bus. Dat eerste kopje koffie – op het toilet – en de krantenkoppen lezen terwijl de rest van het gezin nog slaapt. En jawel, het was een fijn etentje gisteren met de familie, na een fijn fietstochtje. Deze voormiddag zit ik weer op mijn Scott, om wat boodschappen te doen. En dan deze namiddag een bergrit in de Tour, en vanavond nog even langs bij mijn pa, die dus vandaag jarig is. Meer moet dat niet zijn…

Zondag 18 juli 2010

Ongeveer 10u10, en ik zit nog lekker in mijn onderbroek aan de computer, buiten belooft het heerlijk warm maar niet drukkend te worden. En deze middag gaan we uit eten, om de verjaardag van mijn vader (wordt morgen 84!) met de familie te vieren. Aan het Donkmeer van Overmere, in een hopelijk lekker restaurantje. En ik kijk nu al uit naar het fietstochtje naar ginder (en terug), want ik ga weer mijn stalen ros bestijgen. Van het merk Scott, waar dezer dagen in de Tour Mark Cavendish zoveel furore mee maakt…

Zaterdag 17 juli 2010

Nog net mijn favoriete presentatrice op de radio vriendelijk horen afscheid nemen. Nee, ik zeg niet wie of welke zender. Gewoon haar opgewekte, zachte stem nog eventjes horen toen ik de radio aanzette en zij haar dagtaak afrondde, een momentje van klein geluk…