Culinaire boeken (1)

Stefaan Van Laere was de laatste jaren erg actief als culinair auteur. Naast zijn culinair werk voor bladen als Smaak, Bouillon, Taste, De Tijd, Horeca Magazine, Cook en ook voor Zonneland heeft hij intussen aan aardig palmares op het vlak van boeken over culinaire onderwerpen en dranken.

Restaurantboeken uitgeverij Snoeck

Stefaan Van Laere schreef de twee meest recente delen van de prestigieuze reeks restaurantboeken van uitgeverij Ssnoeck. In 2008 was meesterchef Guy Van Cauteren van ‘t Laurierblad (Berlare) het onderwerp, in 2009 opgevolgd door opkomend talent Kris De Roy (‘t Hofke van Bazel). Opmerkelijk is de prachtige fotografie van Willy Lippens.

laurierbladcover coverhofkevanbazel

Reeks De Vis (uitgeverij Snoeck)

In de reeks De Vis schreef Stefaan Van Laere in 2008 en 2009 4 boekjes over, jawel vis en schaal- en schelpdieren met tips van Winiefred Van Killegem.
Voor deze reeks werkte hij samen met volgende koks:

covervisboek14- Deel 1: Jason Blanckaert (restaurant C-Jean Gent, 1 Michelin ster)

covervis24- Deel 2: Marie Clocquet (restaurant Jour de Fête Gent)

- Deel 3: Edwin Vinke (restaurant De Kromme Watergang – 1 Michelin ster – & Bistro Spetters, Hoofdplaat & Breskens Nederland)

- Deel 4: Kobe Desramaults (restaurant In de Wulf Dranouter, 1 Michelin ster)

- Deel 5: Ivan Verhelle (restaurant Tanuki Brugge)

- Deel 6: Gilles Joye (redtaurant Marcus Deerlijk, 1 Michelin ster)

coverdevis33 coverdevis4
cover-visboek-5cover-visboek-6