Dansboeken

Met Pol Van Assche van dans- en bewegingscentrum Polariteit schreef Stefaan Van Laere intussen drie dansboeken.

Mag ik deze dans? Impressies over dans en inclusie (2010)

voorkant-finale-versie-cover-inclusiedans03112010In dit boek exploreren de auteurs hoe het gesteld is met inclusie in de dans. Deze impressie in woord en beeld biedt een beeld hoe in binnen- en buitenland mensen met beperking verschillende dansvormen beleven, al dan niet samen met mensen zonder een beperking.

HOE BESTELLEN?

Zowel puur recreatief, in wedstrijdverband als artistiek bevlogen onder de vorm van een podiumvoorstelling: de dans is er voor en door iedereen.

Het boek wordt gestoffeerd met tal van sfeervolle foto’s zodat de lezer een impressie in woord en beeld krijgt van de relatie tussen dans en inclusie. Soms ontroerend en speels, dan weer recht naar het hart grijpend. Een boek dat niemand onberoerd zal laten.

Hoe bestellen?

Mag ik deze dans? Impressies over dans en inclusie

Bola Editions

Auteurs: Stefaan Van Laere & Pol Van Assche

130 pagina’s met kleuren- en zwartwitfoto’s

Formaat A4 (21,59 x 24,97 cm)

ISBN 9789490243210

lay-out en cover: Kathelyne Van den Berghe

Kostprijs: 18,95 €

SPECIALE ACTIE VOOR BELGIE: tot 15 december 2010 kunt u het boek verkrijgen aan de prijs van € 17,50.

Wie het boek thuisgestuurd wil krijgen, stort € 17,50 op rekeningnummer 979-5932740-31 met vermelding ‘1 ex. inclusiedans’.

Vanaf 15 december 2010: stort € 19,95 op rekeningnummer 979-5932740-31 met vermelding ‘1 ex. inclusiedans’.

HOE BESTELLEN VANUIT NEDERLAND?
stort € 21,50 op IBAN nummer BE04 9795 9327 4031 (BIC ARSPBE22) met vermelding ‘1 ex. inclusiedans’.

Iedereen kan dansen (2006)

dansenDansen is ‘hotter’ dan ooit, getuige daarvan televisieprogramma’s zoals Dans Mondial, Sterren op de dansvloer en Let’s dance op de verschillende Vlaamse zenders maar ook in het buitenland. Auteur Stefaan Van Laere was benieuwd naar de verklaring van het succes van dit fenomeen en trok figuurlijk zijn dansschoenen aan. Hij ging te rade bij tangogoeroe Pol Van Assche, met wie hij eerder in 1999 al het niet onopgemerkte boek Tango. Spiegel van mijn passie (Stichting Kunstboek) schreef. Resultaat van hun samenwerking is het boek Iedereen kan dansen. Kennismaking met favoriete dansvormen met foto’s van huisfotograaf Johan Martens.

Niets zo puur als mensen die dansen, weg van de wereld, met alleen oog voor hun beweging, hun danspartner of de groep. Dit boek gaat naar de ziel van de dans:

  • een caleidoscoop van dansen en dansgeschiedenissen over alle stijlen en disciplines heen:ballet, tango, salsa, capoeira, jazzdans, Afrikaanse dans, buikdans, paaldansen, clipdance, volksdans, hiphop, spirituele dans of trance dance…
  • met levendige getuigenissen van gepassioneerde dansliefhebbers, zowel professionelen als amateurs
  • met originele sfeerfoto’s en foto’s van dansers: ingetogen, exuberant, teder, spiritueel of rauw…
  • in een frisse en beweeglijke vormgeving gegoten

Een totaalspektakel!

dansen

 

Tango. Spiegel van mijn passie (1999)

tangocover1

Stefaan Van Laere leerde Pol Van Assche kennen naar aanleiding van een reportage in de krant over Pols Noche de la Pasion, het grootste tangofeest van Europa.

Het klikte, en enige tijd later zaten ze samen om het boek Tango. Spiegel van mijn passie te schrijven. Voor beide auteurs een erg persoonlijk boek waarbij het buikgevoel erg belangrijk is.

Het werd dan ook geen technisch handboek over hoe ter leren tangodansen, maar wel een intiem werk waarbij de prachtige foto’s van Benn Deceuninck perfect samengaan met de teksten en de gedichten van Stefaan Van Laere.

Een tijdloos boek!