Boek ‘Heusdenkoers – het wereldkampioenschap der kermiskoersen’ – auteur Stefaan Van Laere (een uitgave van uitgeverij Partizaan)

Boek Heusdenkoers auteur Stefaan Van Laere

Boek Heusdenkoers auteur Stefaan Van Laere

Op 15 augustus 2017 vond in Heusden opnieuw Heusdenkoers plaats, en Stefaan Van Laere schreef daar een boek over dat intussen de nodige weerklank kreeg.

Niemand minder dan koning Filip mocht er eentje van de auteur zelf ontvangen, de media berichtten er uitgebreid over en het boek ging (en gaat) dan ook als zoete broodjes van de hand.

Heusdenkoers
Het wereldkampioenschap der kermiskoersen
auteur: Stefaan Van Laere
Info over de auteur
Auteur Stefaan Van Laere is als kind in een vat liefde voor het wielrennen gevallen. Na eerdere boeken over cyclocrosslegenden Berten ‘De Leeuw van Laarne’ Albert Van Damme (éénmaal wereldkampioen en zesmaal Belgisch kampioen bij de profs) en Bertje Vermeire (vijfmaal wereldkampioen en achtmaal Belgisch kampioen bij de amateurs), passioneel veldritamateur Freddy ‘Meesterke’ De Meester, wegrenner Eric Van Lancker, toprenner uit de jaren 1920 en 1930 Fred Hamerlinck, Eddy Merckx en Frank Vandenbroucke richt hij nu zijn pijlen op Heusdenkoers…

Korte samenvatting:
Heusdenkoers is een wedstrijd die tot de verbeelding spreekt. Deze koers wordt al sinds 1929 georganiseerd en is uitgegroeid tot het ‘wereldkampioenschap van de kermiskoersen’. De indrukwekkende erelijst doet de liefhebber watertanden met grote namen als Rik Van Looy, Jos Huysmans, Walter Godefroot, Roger De Vlaeminck en Freddy Maertens (allemaal tweemaal), en ook André Dierickx, Willy Planckaert, Lucien Van Impe en Etienne De Wilde. In een recenter verleden vinden we op het palmares ook Peter Van Petegem, Tom Steels, Nick Nuyens, tweemaal wijlen Wouter Weylandt, Tyler Farrar en eveneens tweemaal Kenny Dehaes en Timothy Dupont.
De laatste jaren opteerde het bestuur bewust voor een deelnemersveld in de breedte, maar elk jaar zakken 20.000 toeschouwers naar Heusden af om er met de kermis op de achtergrond wielerspektakel van de bovenste plank te beleven.

www.partizaan.be

Heeft u er nog geen? Haast je dan, want het boek is bijna uitverkocht!

 

U kunt er op verschillende manieren eentje bekomen:

* Stort € 25,00 op rekeningnummer IBAN BE04 9795 9327 4031 met vermelding ’1 ex. Heusdenkoers’. Het boek wordt u thuis bezorgd.

* Via de website van uitgeverij Partizaan

* Via deze webshopLeave a Reply