Boek ‘Freddy Meesterke van de cyclocross’ over Freddy De Meester(uitgeverij Partizaan) succesvol voorgesteld. Bestel hier het boek!

Dirk Roels van AVS interviewt Freddy De Meester

Dirk Roels van AVS interviewt Freddy De Meester

Zaterdag 20 oktober werd in ‘t Haeseveld in Sint-Amandsberg het boek ‘Freddy Meesterke van de cyclocross’ van auteur Stefaan Van Laere succesvol voorgesteld. Dit boek vertelt niet alleen het levensverhaal in woord en beeld van ex-crosser Freddy De Meester maar besteedt ook aandacht aan de legendarische nonkel van Freddy Marcel De Meyer. Deze man organiseerde tal van crossen in Oostakker en Sint-Amandsberg en was tevens manager van grote en kleinere crossers zoals Albert Van Damme, Roland Liboton en Freddy De Meester.
Ook Lieselot Decroix, het fietsende nichtje van Freddy De Meester, krijgt een hoofdstuk in dit boek.
Op de voorstelling was heel wat ‘schoon volk’ aanwezig zoals Daniël Van Damme, de destijds ook crossende broer van ex-wereldkampioen Albert Van Damme (momenteel herstellend van een operatie in het ziekenhuis), de intussen 80-jarige ex-veldrijder Charles Vanhoutte, vijfvoudig wereldkampioen Robert Vermeire, ex-wereldkampioen veldlopen Erik De Beck en ex-voetballer bij AA Gent Luc Criel.

HOE HET BOEK BESTELLEN?

Stort € 19,95 op rekeningnummer 145-0574529-57 met vermelding ‘1 ex. Freddy De Meester’. Het boek wordt u gesigneerd thuisgestuurd.
17 Responses to “Boek ‘Freddy Meesterke van de cyclocross’ over Freddy De Meester(uitgeverij Partizaan) succesvol voorgesteld. Bestel hier het boek!”

 1. Danny Versmagghe zegt:

  Ik was erbij, een geslaagde voorstelling met tal van grote sportnamen! Veel succes met het boek!

 2. Andy Vervoort zegt:

  Ik kon helaas niet bij de boekvoorstelling zijn maar wil dit boek zeker hebben om mijn collectie te vervolledigen. Veldrijders als Freddy De Meester zijn het zout in de soep: hij beoefende zijn hobby met passie en deed er wellicht even veel of meer voor dan sommige zogenaamde toppers.

 3. Carlos Vervenne zegt:

  Ik volg auteur Stefaan Van Laere al geruime tijd en heb als groot wielerliefhebber al zijn wielerboeken. Ik vond het erg mooi van hem dat nu ook eens een boek aan een ‘mindere’, maar niet minder gepassioneerde crosser zoals Freddy De Meester besteedt!

 4. Ward Verrijcken zegt:

  Ik heb zelf op bescheiden niveau gecrosst, maar Freddy De Meester was toch nog een paar niveaus hoger. Zo heeft hij bij de spoorwegen verschillende nationale titels behaald. gefeliciteerd met dit boek Freddy!

 5. Ingrid Demasure zegt:

  Het moeten inderdaad niet altijd de toppers zijn die ook wat aandacht krijgen… Veel liefst aan Freddy gewenst!

 6. Werendfried Goethals zegt:

  Freddy is bij ons in West-Vlaanderen dikwijls komen rijden en was er volgens mij even populair als Sven Nys of Bart Wellens. Hij had altijd een goed contact met het publiek en was steeds vriendelijk en toegankelijk.

 7. Frank Vermeersch zegt:

  Klopt het dat de broer van freddy wel nog crosst? Ik wil dit boek zeker hebben omdat ik ook van de kleine man hou.

 8. Eric Van Malderen zegt:

  Ik ga al dertig jaar naar de cross en heb veel respect voor renners als Freddy De Meester, die je een ware liefhebber in de strikte zin van het woord mag noemen.

 9. rONNY dESMET zegt:

  waar is de tijd van Freddy De Meester… We missen je op de cross, Freddy!

 10. Bram Demuttere zegt:

  Ik wist niet dat Freddy tot zijn 50ste gekoerst heeft. Grote klasse, daar doe ik mijn hoed voor af!

 11. Gerard Alsteens zegt:

  Ik ben van geboorte ‘Hollander’ maar woon al dertig jaar in België. De cross raakt mij persoonlijk diep omdat je nergens zoveel mensen vol vuur en toch zonder gewelddadig te zijn ziet supporteren. Ik heb Freddy destijds vaak zien wroeten en luidkeels aangemoedigd!

 12. Gunter Debleeckere zegt:

  Vandaag cross op de Koppenberg… Zou Freddy er ook zijn???

 13. Martin De Potter zegt:

  Nu hebben we wel die maffe Canadees als clown, maar ik verkoos toch Freddy De Meester… :)

 14. Werner Deprez zegt:

  Is het boek van Freddy de Meetser nog verkrijgbaar? mijn vader is zot van cyclocross en zal dat zeker graag lezen.

 15. Hermes zegt:

  Leve de modder en de cross! Zeker de crossen van vroeger, heel anders dan de veredelde wegcriteriums van nu!

 16. Stefaan zegt:

  Een antwoord namens Freddy De Meester: iedereen hartelijk bedankt voor de raacties en/of uw aanwezigheid op de voorstelling! Dit doet dubbel deugd en graag eens tot op de croos!

  Freddy De Meester

 17. David Loft zegt:

  Als je ziet hoe die Nieuw-Zeelander (die volgens mij veel minder talent dan Freddy De Meester heeft) geregeld in beeld genomen wordt, dan kunnen we alleen maar nostalgisch zijn… Freddy was bovendien nog een echte volksmenner en wordt nu door menigeen zeer gemist.

Leave a Reply