Marc De Windt/Marc Dewindt (Marc Zeepcentrale) lovend over ‘zijn’ veldrijders Bertje en Berten Van Damme

marc de windt zwartwit

Marc Dewindt (Marc Zeepcentrale): “Liboton en Erik De Vlaeminck waren misschien de allerbeste veldrijders, maar ook niet zo slim. Bertje Vermeire en Albert Van Damme, daar neem ik mijn hoed voor af. Harde wroeters, nooit opgeven, echte modelcoureurs! robert vermeiremarc zeepcentrale webversieHadden zij het talent van een De Vlaeminck gehad, dan hadden ze de hele boel aan flarden gereden!”

Twee crossers die waar voor hun geld leverden”

albert van damme marc zeepcentrale webversieMarc Dewindt maakte in de jaren zestig en zeventig naam als wielersponsor met zijn bedrijf Marc Zeepcentrale. “Ik had toppers op de piste zoals Patrick Sercu en Gary Wiggins, maar het meeste publiciteit haalde ik toch van mijn veldrijders. Ik heb nooit begrepen dat andere wielersponsors daar niet zo in investeerden. Ik had toppers als Erik De Vlaeminck, Roland Liboton, Bertje Vermeire, Albert van Damme, Eric De Bruyne en noem maar op onder contract en behaalde daar tijdens de winter heel veel return mee. Dat bracht mij zeker evenveel voldoening als Touretappes met Eric Vanderaerden of de wereldtitel van Claude Criquielion. Vermeire en Van Damme hadden minder talent als Erik De Vlaeminck of Liboton, maar dat waren ‘ezels’ die stomme stoten uithaalden. Vermeire en Van Damme waren publicitair heel interessant: ze gaven altijd het beste van zichzelf en het waren echte volkshelden. Nu nog, zovele jaren later, kennen de wielerliefhebbers de naam Marc Zeepcentrale nog en daar hebben zij meer dan hun steentje toe bijgedragen. Het doet me plezier te zien dat ze al die jaren vrienden gebleven zijn!”

Een uitgave van uitgeverij Partizaan

Leave a Reply